avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara...vin cu o problema/nelamurire...Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara...vin cu o problema/nelamurire...Am divortat de sotul ...

Buna seara...vin cu o problema/nelamurire...Am divortat de sotul meu ..el inca mai are domiciliul la adresa mea mentionez ca imobilul in care locuieste este bun propriu al meu(mostenire)..nu vrea sa iasa din casa mea nici cum ..intrebarea mea ar fi..Daca vand casa sau o donez el mai are drept de domicliu in casa?
Buna seara, aveti posibilitatea de a-l evacua, daca foloseste imobilul respectiv in fapt. In caz contrar, la exirarea buletinului va trebui sa isi gaseasca alt domiciliu pentru refacerea cartii de identitate.
Daca locuieste efectiv il puteti evacua prin instanta,daca va referiti ca are domiciliul in acte,nu va prejudiciaza cu nimic si nici nu prea aveti ce face.pana la expirarea cartii de identitate.
Dar eu daca imi vand casa...si apare un nou proprietar el mai are vreun drept de a sta in casa chiar daca nu are buletinul expirat?casa mea fiind mostenire si nu este trecut in nici un contract si suntem si divortati
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Dna nu ne prea intelegem,locuieste in casa efectiv sau are doar domicilul in acte si locuieste in alta casa..In functie de raspuns v.-am prezentat solutiile.Daca vindeti teoretic se va judeca noul proprietar dar cum credeti ca va reactiona cand va afla ca exista anumite probleme..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie expirata; evacuare Anonimata Anonimata Buna ziua! As dorii sa aflu ce-i de facut in cazul in care cartea de identitate provizorie expira iar titularul imobilului a decedat. Persoana la care ii ... (vezi toată discuția)
Primirea in spatiu claudia18 claudia18 Prietenului meu i-a expirat buletinul si vreau sa il iau in spatiu pentru asi putea face actul de identitate, dar totodata vreau sa vand apartamentul. Ne va ... (vezi toată discuția)
Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)