Am fost implicat intr-un accident rutier in care Politia m-a declarat vinovat pentru neacordare de prioritate si mi-a luat carnetul. Am contestat procesul verbal si sunt in apropierea unei decizii a instantei.
In situatia in care voi castiga procesul va rog sa ma sfatuiti referitor la:
1. Cand si cum (in scris /verbal) trebuie sa solicit instantei despagubiri si plata cheltuielilor de judecata: amenda platita, plata expertului (n-am avut avocat)
2. Cine (Politia, Administratia locala la care a intrat amenda) si cand (dupa sentinta sau dupa recurs - daca Politia face recurs) se vor plati aceste sume ?
3. Eu am domiciliul stabil in alt judet fata de cel in care are loc procesul. Pot sa cer cheltuieli de transport pentru toate deplasarile la proces (nu am documente ref. la transport)?
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@augustina Pagubelele pe care le-ati suferit dvoastra le sufera mii de proprietari de autovehicule! Masina v-a fost tamponata si nu sunteti vinovata. Vine asiguratorul celui vinovat si o declara dauna totala economica. Adica se uita el (firma!) si softul, unul luat de la nemti, ii da valoarea de piata de 1000 de euro. Daca reparatiile costa cam pe acolo sau mai mult, e dauna totala economica. E masina de 20 de ani, dar e intretinuta, e ok din toate punctele de vedere si tu-mi dai bani de bicicleta, asta in conditiile in care adunat am platit rca cat a costat masina noua? Pai nu-i furt pe fata?
De acord ca trebuie sa astept decizia instantei dar trebuie sa fiu pregatit pentru orice: sa platesc sau sa recuperez sume platite.
Multumesc pentru sfat.