avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. Am moștenit prin testament un imobil. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. Am moștenit prin testament un imobil. Am înțeles de ...

Bună. Am moștenit prin testament un imobil. Am înțeles de la notar ca ar fi o problema cu uzul fructul. Ei și-au lăsat prin testament unul altuia în cazul decesului celuilalt- uzulfructul, iar mie nuda proprietate. Ce se intampla cu uzulfructul, ambii fiind acum decedați?
Cel mai recent răspuns: Ana2302 , utilizator 10:14, 19 Ianuarie 2022
Bună ziua,

Potrivit prevederile legale uzufructul se stinge prin moartea uzufructuarului, astfel nudul proprietar dobândeşte şi celelalte atribute ale dreptului de proprietate asupra bunului respectiv.
Mulțumesc! Poate fi atacat acest tip de testament dacă nu au avut copii, și nu au parinți și frați surori în viata?
Mihail Croitoru a scris:

Bună ziua,

Potrivit prevederile legale uzufructul se stinge prin moartea uzufructuarului, astfel nudul proprietar dobândeşte şi celelalte atribute ale dreptului de proprietate asupra bunului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager viomari viomari buna ziua, cum se poate stinge uzulfruct viager? am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)