avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, copil minor si drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, copil minor si drepturile tatalui

Buna ziua, am divortat acuma cateva ani de. La situa mea, pe Calea amiabila la notar.
Am 1 copil minor care avem in custodie comuna si care traieste la casa mamei sale.
Daca nu exista Ceva specificat clar in act de divort, eu Ca tata, am cumva niste drepturi Prin legea care reglementeaza timpul petrecut cu copilul? De exemplu....am drept sa ma duc singur cu iel in vacanta? Sau cate zile pot sa vad copilul saptamanal? Multumesc tuturor de ajutor
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2022
Vlad Vlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 19 Ianuarie 2022
Dacă nu aveți un program de vizita menționat în actul de divorț atunci mama va poate refuza dreptul de legături personale cu copilul.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere pentru acordarea dreptului de vizita, inclusiv cu preluarea copilului la domiciliul dvs( weekenduri, vacante, zile libere naționale etc).
Luați legătura cu un avocat și discutați strategia.
teoretic aveti aceleasi drepturi ca si mama, diferenta e doar ca locuieste cu ea, deci asa cum mama merge cu el in vacanta, er trebui sa mergeti si dvs.
Toate astea- sa pretereci timp cu copilul , sa plecati in vacanta etc, le stabiiti cu mama prin intelegere. Daca nu exista, va trebui sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea copilului dupa despartire, fara casatorie CatalinHM CatalinHM Buna ziua, recent am incheiat o relatie fara casatorie din care a rezultat un copil care acum are 9 luni. Copilul poarta numele meu, iar de aproape 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Pot să-mi vizitez copilul daca nu avem custodie comuna eu și ... Bibanul22 Bibanul22 Pot să-mi vizitez copilul daca nu avem custodie comuna eu și fosta?? Copilul este la ea și nu mă lăsa sal vad și sta la câteva case de mine. (vezi toată discuția)
Contact minor cu toate rudele de gradul 1 etc... Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, La acordarea dreptului de vizita parintelui necustodian, cum apreciaza instanta dreptul copilului de a avea contact cu toate rudele de gradul 1 ... (vezi toată discuția)