Buna ziua, am divortat acuma cateva ani de. La situa mea, pe Calea amiabila la notar.
Am 1 copil minor care avem in custodie comuna si care traieste la casa mamei sale.
Daca nu exista Ceva specificat clar in act de divort, eu Ca tata, am cumva niste drepturi Prin legea care reglementeaza timpul petrecut cu copilul? De exemplu....am drept sa ma duc singur cu iel in vacanta? Sau cate zile pot sa vad copilul saptamanal? Multumesc tuturor de ajutor
Dacă nu aveți un program de vizita menționat în actul de divorț atunci mama va poate refuza dreptul de legături personale cu copilul.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere pentru acordarea dreptului de vizita, inclusiv cu preluarea copilului la domiciliul dvs( weekenduri, vacante, zile libere naționale etc).
Luați legătura cu un avocat și discutați strategia.
teoretic aveti aceleasi drepturi ca si mama, diferenta e doar ca locuieste cu ea, deci asa cum mama merge cu el in vacanta, er trebui sa mergeti si dvs.
Toate astea- sa pretereci timp cu copilul , sa plecati in vacanta etc, le stabiiti cu mama prin intelegere. Daca nu exista, va trebui sa va adresati instantei.