avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog respectuos sa ma indrumati in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog respectuos sa ma indrumati in urmatoarea problema: ...

Buna ziua.
Va rog respectuos sa ma indrumati in urmatoarea problema:
Locuiesc la tara in casa bunicilor mei din partea tatalui impreuna cu mama,o sora mai mica si concubinul sorei mele.Problema mea este urmatoarea:
In urma decesului bunicilor a rezultat un testament in care toata masa succesorala se imparte la 3 cote egale revenind mie,mamei si surorii cate o treime fiecare.
Nu am facut iesirea din indiviziune.
Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca acest concubin al sorei mele face legile in curte,ma ameninta, ma hartuieste continuu,a vrut sa ma loveasca.
Conflictul are loc datorita faptului ca el a construit si a facut modificari in curte fara acordul meu si al mamei doar cu acordul sorei.
A ingradit accesul la o magazie contruind un gard unde aveam depozitat rumegus folosit pentru incalzire ulterior a facut cotet de porumbei.Imi interzice accesul aici.
Se imbata,face scandal,sustine ca el are dreptul sa faca ce vrea ca are bani.Nu are forme legale,nu are mutatie la noi,locuieste de 15 ani in curtea noastra.
Am facut plangere la politie pentru amenintare,a primit o amenda dar ma tot ameninta ca ma aranjeaza el pe mine.
Sustine ca are dreptul la mostenire datorita faptului ca locuieste de mai mult de 5 ani la noi in curte si ca a investit niste bani cere 4 miliarde jumatate sa il despagubesc.
Cum pot proceda legal? Ne temem de el,daca doresc sa fac ceva in curte trebuie sa cer lui voie...a devenit stapan in curtea in care am crescut.
Am incercat de nenumarate ori sa discut cu el sa se poarte civilizat dar se razbuna mereu pe mine recurgand la amenintari.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:04, 23 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Cel mai bine este sa încercați să faceți ieșirea din indiviziune cu sora și mama!
Și înainte, daca nu ați făcut acest lucru, dezbaterea succesiunii de pe urma bunicii, fie amiabil( în situația dvs. descrisă nu cred că merge!), fie pe calea instanței!
Daca concubinul vă amenință, creează o stare de temere, vă lovește, puteți solicita emiterea unui ordin de protecție, sunând la 112 inițial și apoi continuând procedura pe instanță!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Va multumesc pentru raspuns.
Mai am o mica nelamurire,aceea ca el neavand nici un fel de act si ma hartuieste,ma ameninta,ma santajeaza sa il despagubesc el tot ce a facut a facut pe abuz fara acordul unuia dintre coproprietari eu nu am fonduri suficiente el in schimb a lucrat in strainatate si ma ameninta ca are bani ce sanse am sa il determin sa se potoleasca deoarece el ma ameninta ca vrea sa puna mana pe avere...?Am inregistrari in care ma umileste in ultimul hal,vorbeste trivial,ma calomniaza.
Nu am bani pentru ca sa deschid un proces deoarece am avut probleme de sanatate mari si el rade de mine si isi bate joc de mine...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Daca va mai amenință, verbal sau fizic, sunați la 112 și solicitați emiterea unui ordin de protecție! Daca îl și înregistrați când vă amenință și mai bine, le puteți folosi că proba! Vi se va pune un avocat din oficiu la emitere ordin daca nu aveți bani pentru un avocat ales!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Va multumesc din suflet pentru informatii.
Cu deosebit respect!
Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt cumpărătorul iniţial al unei proprietăţi, ... Marian H. Marian H. Bună ziua. Sunt cumpărătorul iniţial al unei proprietăţi, în temeiul L.112/1995. În anul 2018, am cumpărat de la alt proprietar iniţial (L.112/1995) ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala Mihai Cristudor Mihai Cristudor Buna ziua. Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatorul caz: Sora mea are un concubin de 12 ani locuieste cu noi in curte. In tot acest timp el a facut ... (vezi toată discuția)