avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare garantie chirie cu TVA sau fara TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare garantie chirie cu TVA sau fara TVA?

Buna ziua,

Societatea A are de facturat catre societatea B chiria lunara +garantia care reprezinta valoarea unei chirii lunare. Societatea A este platitoare de TVA. si are si notificarea cu TVA depusa la ANAF. Cum facturez garantia?...factura de garantie o fac cu TVA sau fara TVA? cum trebuie sa arate factura de garantie emisa?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Garantiile nu se factureaza pentru ca nu intra in sfera TVA . Daca se factureaza se face cu TVA zero.
EXista si raspuns de la MFP in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie inchiriere spatiu cu tva sau inclusiv tva? ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma platitoare de TVA vrea sa inchirieze un spatiu de birou catre o alta societate. Intrebarea mea este garantia contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Garantie ap. inchiriat Mariralu Mariralu Buna ziua, As dori sa stiu ce note contabile, atat pentru inreg. factura chirie cat si garantie, trebuie sa fac in cazul in care : - soc. A inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)