avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoacerea la locul de munca dupa concediu ingrijire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoacerea la locul de munca dupa concediu ingrijire copil cu varsta de pana la 2 ani

Stimate doamna, domn,

Sunt asistenta medicala la un dispensar medical din centrul Iasiului.Lucrez acolo din 1992. In martie 2007 am dat nastere celui de-al doilea copil si am intrat timp de doi ani in concediul pentru cresterea copilului. La indicatia medicilor, concediul a fost prelungit cu inca un an.
In decembrie, anul trecut m-am intors la fostul meu loc de munca. In absenta mea, doctorul cu care lucrez a angajat o alta persoana (cu norma intrega).La intoarcere, am fost instiintata ca voi lucra o jumatate de norma.
Intrebarea mea este: cum sa actionez in aceasta situatie si care sunt drepturile mele legale?
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Lucia One
Cel mai recent răspuns: STEFANIA EVA , utilizator 08:30, 13 Ianuarie 2010
Pe perioada CIC contractul de munca este suspendat iar angajatorul nu poate angaja pe acel post decit pe durata determinata, intrucit trebuie sa va ocupati vechiul post. Faceti o reclamatie la ITM si toodata actionati si in justitie intrucit aveti 30 de zile de la data cins s-a louat masura abuziva de a lucra cu 1/2 norma
Postul putea fi ocupat doar pe perioada suspendarii contractului tau de munca , la intoarcerea la munca angajatorul este obligat sa va reincadreze la fel cum ati fost incadrata inaintea suspendarii . Actionati in instanta , dar in prealabil faceti o adresa la angajator in care sa expuneti motivele de drept si de fapt care va indreptatesc sa va reluati activitatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca pe perioada suspendarii Serby Serby Detin o functie de conducere in sistemul bugetar, cu un mandat de 5 ani. La 1 februarie 2008 mi-a fost suspendat contractul de munca pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al 2 lea copil adda17 adda17 VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE SAU SA MA SFATUITI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ. AM UN COPIL DE UN AN SI 10 LUNI SI SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI. COPILUL MEU VA FACE ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu fara plata Miniki Miniki Lucrez in sistemul bugetar. As dori sa stiu ce perioada am dreptul la concediu fara plata? In aceasta perioada de concediu fara plata am voie sa muncesc in ... (vezi toată discuția)