Sunt asistenta medicala la un dispensar medical din centrul Iasiului.Lucrez acolo din 1992. In martie 2007 am dat nastere celui de-al doilea copil si am intrat timp de doi ani in concediul pentru cresterea copilului. La indicatia medicilor, concediul a fost prelungit cu inca un an.
In decembrie, anul trecut m-am intors la fostul meu loc de munca. In absenta mea, doctorul cu care lucrez a angajat o alta persoana (cu norma intrega).La intoarcere, am fost instiintata ca voi lucra o jumatate de norma.
Intrebarea mea este: cum sa actionez in aceasta situatie si care sunt drepturile mele legale?
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Lucia One
Pe perioada CIC contractul de munca este suspendat iar angajatorul nu poate angaja pe acel post decit pe durata determinata, intrucit trebuie sa va ocupati vechiul post. Faceti o reclamatie la ITM si toodata actionati si in justitie intrucit aveti 30 de zile de la data cins s-a louat masura abuziva de a lucra cu 1/2 norma
Postul putea fi ocupat doar pe perioada suspendarii contractului tau de munca , la intoarcerea la munca angajatorul este obligat sa va reincadreze la fel cum ati fost incadrata inaintea suspendarii . Actionati in instanta , dar in prealabil faceti o adresa la angajator in care sa expuneti motivele de drept si de fapt care va indreptatesc sa va reluati activitatea .