avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara ! In luna August 2021 am formulat plangere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara ! In luna August 2021 am formulat plangere penala ...

Bună seara ! In luna August 2021 am formulat plangere penala catre fostul soț pt neplata pensiei alimentare pentru mai multe luni. Eu am intentat cererea deoarece fiul meu era minor avand 17 ani in luna August.(in noiembrie a implinit 18 ani).
Acum in ianuarie 2022,am primit răspuns de la procuror, ca se claseaza cazul deoarece trebuia făcută cerere și de minor(art.157 C.pen)!! Efectiv mi se pare nedrept, eu între timp fiind chemata la politie sa dau declaratie și de acolo nimeni nu mi a spus ca este necesar și declaratia minorului.
In aceasta situație, fiul meu trebuie sa facă aceeași cerere pe care am făcut o și eu? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 09:21, 20 Ianuarie 2022
Buna ziua,
Obligatia la plata pensiei de intretinere era doar pana la 18 ani.
Acum, fiul dvs. devenind major, daca isi continua studiile va trebui sa formuleze o actiune in instanta pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere intrucat urmeaza cursurile unei unitati de invatamant.
Apoi cu hotararea obtinuta, o pune in executare printr-un executor judecatoresc.

V-ati grabit direct cu formularea plangerii penale...
Bună ziua!
Deja am făcut lucrul acesta,fiul meu la dat in judecata pe tatal sau pt a primii pensie pana la terminarea studiilor.
In ceea ce priveste plangerea penala era ultima noastra optiune,,deoarece tatal sau a plătit ocazional Pensia, are doua dosare la executor judecatoresc de ani de zile,și nu au cum sa ii recupereze deoarece fostul soț nu este de gasit in tara,nu are propietati, loc de munca etc...
In principiu este un rău platnic,și nu sa ocupat niciodată de copil,ultima data când l a văzut fiind acum 5 ani.
Asadar, in legătură cu aceasta plangere nu știam ca trebuie depusa inclusiv și de copil.!!!
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de întreținere cornel selaru cornel selaru Pot cere instantei recalcularea (mărirea) pensiei de întreținere pentru copilul meu(are 15ani și este elev) dacă nu cunosc locul de muncă al fostei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiul meu împlinește 18 ani luna viitoare pe data ... Mia4 Mia4 Bună ziua! Fiul meu împlinește 18 ani luna viitoare pe data de 17!(fiind în clasa a 12 a). Când ar trebui sa depunem actele la tribunal pt continuarea ... (vezi toată discuția)