avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE / MEDIERE sau INSTANTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE / MEDIERE sau INSTANTA

Buna seara,

Am si eu nevoie de un sfat cu privire la o succesiune. Mama mea fiind : " ELENA* "
Defunctul - VIOREL detine o proprietate ( TEREN + CASA VECHE) - 1200 m2

Singurele rude fiind : 3 Unchii si 1Matusa

Matusa fiind decedata dar care a lasat certificat de mostenire pentru mamei mele.

Unchii la fel la randu lor au copii.

1. NAE are un fiu infiat.
2. Elena a lasat certificat de mostenire
3. Gheorghe ( tatal mamei mele ) : 4 copii dintre care mama mea si un fiu decedat dar care are un copil.
4. Mihai are 2 copii : Mihai si Tatiana.

Ideea e ca noi am gasit sa vindem acest teren si casa cu suma de 100 000 RON, fiecare a fost de acord pana acum o saptamana cand ( Dna. TATIANA ) s-a razgandit.

Ideea e ca in acest caz nu putem vinde.

Ce solutii ar fi si cum am putea incerca sa o convingem deoarece daca am ajunge la instanta :
- am pierde cumparatorul
- Ea cat si noi am cheltuii bani in plus ( avocat + expertize )

La sfarsit ea nu ar castiga nimic decat faptul ca va avea un certificat pentru ce i se cuvine, adica ar obtine un certificat si ar pierde acesti bani.

Mentionez ca noi toti ceilalti dorim si suntem de acord sa vindem fara a mai ajunge la judecata.

O idee sa o putem convinge ???

PS. nu este nici persoana care are bani pentru a intra intrun proces cu noi, si in plus are un copil care practic nu a lasato sa mearga cu noi sa semneze.

Motivul lui de razgandire a fost ca de ce " ELENA - DECEDATA " mai are drept la acest teren si casa, dar mama are certificat de mostenitor.

Ideea ar fi sa o convingem cumva pe Dna. TATIANA , continuand cu un proces ea va cheltuii bani pe care nu i are...

Ma gandeam sa facem o MEDIERE la notar, si sa i facem o scrisoare cumva sa primeasca acasa , o scrisoare sa i explice cumva ca daca nu vine sa se prezinte o sa o dam in judecata si va avea de pierdut in loc sa castige o suma de bani venind sa semneze....

Adica as vrea de la dumneavoastra un model de scrisoare sau ceva ce un notar sa i trimita acasa prin recomandata sa o convinga cumva sa nu ajungem la proces sa pierdem cumparatorul din cauza ei.

AM FACUT UN DESEN PENTRU A INTELEGE DUMNEAVOASTRA AICI:

[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
ommatol, utilizator
Cel mai recent răspuns: ommatol , utilizator 22:29, 19 Ianuarie 2022
Medierea nu se face la notar ci la mediator dar pierdeti.timpul si.banii tinand cont de esecul medierii in Romania datorat si apetentei concetatenilor pt litigii.Contactati un avocat in zona dvs care sa va formuleze o notificare pe care sa o transmiteți rudei respective prin posta sau pt efect psihologic prin intermediul unui executor judecatoresc.
Am vazut ca sunteti foarte bine vazut pe acest forum. Ideea e ca o sa caut un avocat aici in VL.
Ideea e daca aveti dumneavoastra un Exemplu de formulare,
Adica nu prea am incredere in cei de aici si nici nu cunosc un avocat bun aici.
As dorii daca se poate un exemplu de notificare mai deosebit.

Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY EU TREBUIE SA FAC O SUCCESIUNE DUPA UN UNCHI DE-AL MAMEI,DAR ESTE O SUCCESIUNE F INCALCITA FIIND MULTI MOSTENITORI POST DECEDATI SI PREDECEDATI,SUCCESIUNE CARE ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire deeagav99 deeagav99 Buna ziua am cateva intrebari,va rog sa ma ajutati.Bunicul meu a decedat in decembrie 2010(si bunica e decedata din 1997) are doi copii mama mea si ... (vezi toată discuția)