avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere iesire in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere iesire in indiviziune

Buna ziua! Pot sa deschid proces de iesire in indivizune dupa ce cumpar cota de 5/8 de la un coproprietar al unei garsoniere? Exista un timp care trebuie sa curga de la cumparare pana la iesire in indiviziune?
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 16:18, 13 Ianuarie 2010
Da.
Actiunea este imprescriptibila. (adica puteti ramane in acesta stare - de coproprietate - mult si bine sau puteti promova oricand o actiune de partaj).
Conditia esentiala de iesire din este de a fi proprietar nu de trecerea unui anumit timp.
Va multumesc foarte mult si multumesc totodata si administratorilor acestui site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prin uzucapiune sa dobandeasca intreg imobilul? mari32 mari32 Buna ziua. Acum 15 ani parintii mei au cumparat o garsoniera care au trecut-o pe numele meu si al fratelui meu. Ambii avem cate o cota de 1/2, ambii eram ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin 5/8 dintr-o garsoniera. Mai sunt 3 coproprietari fiecare cu cote egale de 1/8. Cei 3 sunt frati si au primit aceste cote in urma unei ... (vezi toată discuția)