avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as vrea sa va intreb ceva: daca detin un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as vrea sa va intreb ceva: daca detin un certificat ...

Buna ziua, as vrea sa va intreb ceva: daca detin un certificat de mostenitor pe un apartament primit dupa moartea parintilor mei, acest apartament este doar al meu sau si al sotului? dupa moartea mea cui ii va ramane acest apartament? mentionez ca am un singur copil. si daca as vrea sa imi fac un testament, se poate?eu stiam ca daca este mostenirea mea ,apartamentul este doar al meu, nu si al sotului.eu cred ca apartamentul ii revine doar fiicei mele. as vrea sa fac un testament prin care sa imi exprim dorinta ca fiica mea sa il lase pe sotul meu sa locuiasca in apartament pana la moartea lui.nu stiu cum sa procedez sa fie corect.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:38, 20 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa e bunul propriu al dvs.
Puteti face un testamnet prin care sa lasati casa fetei si drept de abitatie viager pt sotul, intr-o anumita camera.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ... flori2009 flori2009 Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ginerele meu si nepoata cu copiii si doresc sa ma asigur ca si ginerele meu va avea dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Testament bun propriu: casa pentru copil, drept de abitație viageră în două camere pentru soțul supraviețuitor. ce se poate întâmpla dacă testamentul este contestat? Mihai1924 Mihai1924 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru. Am urmatoarea speta:Se face testament pe o casa(singurul bun din patrimoniul defunctului) in care se stabilesc ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire ContSters79003 ContSters79003 buna seara! am o prietena care e in urmatoarea situatie: este proprietara unui apartament ( din 1992), are un fata majora si de 2 ani are si un ... (vezi toată discuția)