Buna ziua.
Avem o situatie: un nepot achita impozitele pt bunurile detinute de bunicul si bunica lui in perioada 2002-2011, iar chitantele emise de primarie sunt pe numele nepotului.
Bunicul decedeaza in 2011 luna iunie. Nepotul continua sa achite impozitele pana la zi-2021, chitantele fiind tot pe numele lui.
Acest nepot are un testament lasat de bunica(decedata in aprilie 2021), in care aceasta ii lasa ca mostenire partea ei.
Intrebare:
Cand se dezbate succesiunea, dupa bunic si bunica , acest nepot poate veni sa ceara de la ceilalti mostenitori contravaloarea sumei privind impozitul platit de el in perioada 2002-2021, tinand cont de faptul ca bunicul a decedat in 2011 si bunica in 2021...
O alta intrebare este: se poate ca chitantele emise de primarie pt plata unui impozit sa fie pe numele celui care plateste desi nu este el proprietarul....
Va multumesc!
Da, este posibil ca impozitul sa fie platit de o alta persoan decat proprietarul iar chitanta sa fie eliberata pe numele celui care face plata.
Termenul de prescripţie este intervalul de timp, stabilit de lege, înăuntrul căruia trebuie exercitat dreptul la acţiune, sub sancţiunea stingerii dreptului material la acţiune.
In cazul dvs., este vorba de termenul de prescriptie in care mostenitorul care a platit impozitul poate solicita celorlalti
mostenitori restituirea sumei de bani platita.
V-au raspuns doi avocati ca acest termen nu s-a implinit si ca restituirea sumei platite poate fi solicitata.
Cei doi avocati au raspuns ca mostenitorul care a platit impozitele poate cere restituirea banilor pentru ultimii 3 ani nu pentru perioada 2002-2021. Eu asa am inteles.
Pe mine ma intereseza daca mostenitorul poate cere restituirea sumei achitata pt impozite pe toata perioada 2002-2021.