avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,cum devine singura mea fica moștenitoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,cum devine singura mea fica moștenitoarea apartamentului ...

Buna ziua,cum devine singura mea fica moștenitoarea apartamentului meu cumpărat de mine prin act de vânzare cumpărare .Ce trebuie sa faca după ce eu nu mai sunt în viață?
Care este calea cea mai simpla(dacă se poate numi așa) și legală fiind șingura moștenitoare?
Aceasta LG. a moștenirii ,a suferit ceva modificări în anul 2022?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nistorsofia , utilizator 10:09, 21 Ianuarie 2022
Nu exista nici o lege a mostenirii ci prevederi cuprinse in codul civil .Dupa deeces se prezinta la un notar se dezbate succesiunea si ca mostenitoare legala mosteneste patrimoniul ramas dupa dvs.Innprimii 2 ani de la data decesului nu se plateste impozitul de 1%din valoarea bunurilor datorat ulterior ci doar onorariul notarului.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Dr. la mostenire sau nu? leventee leventee buna ziua, bunicii mei au avut doua fice, una a fost mama mea care a murit cand m-am nascut si matusa mea. Acum 9 ani bunicii mei au vandut o padure iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune costelmacovei costelmacovei buna ziua va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face succesiunea a 6 ha de pamant mentionez ca parintii nu mai sunt in viata de multi ani iar ... (vezi toată discuția)