avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua.Am un apartament la etj 2 cu o terasa de 96 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua.Am un apartament la etj 2 cu o terasa de 96 mp.Vecinul ...

Buna ziua.Am un apartament la etj 2 cu o terasa de 96 mp.Vecinul de la etj 1 se plange ca are infiltratii de la terasa mea. Care este modalitatea de reparare a terasei? Face administratia contract cu o echipa de hidroizolatii ,urmand ca eu sa suport cheltuielile? Mentionez ca in contractul de cumparare al apartamentului eu nu am voie sa inchid terasa sau sa fac alte modificari care ar schimba fatada blocului.
Cel mai recent răspuns: adi1906 , utilizator 08:38, 23 Ianuarie 2022
Terasa este proprietate comuna a tuturor proprietarilor de pe coloana/ scara respectiva. Nu cred ca o detineti dvs. in proprietate fara acordul scris plus plata catre ceilalti porprietari.
Cheltuielile de intretinere/ reparare se suporta de catre toti proprietarii. Lucrarile se executa prin asociatia de proprietari in baza unui contract scris incheiat cu o firma autorizata care emite factura, chitanta, garantii pentru lucrare. Plata se face din contul de reparatii al asociatiei de proprietari.

Mihai Berlogea a scris:

Buna ziua.Am un apartament la etj 2 cu o terasa de 96 mp.Vecinul de la etj 1 se plange ca are infiltratii de la terasa mea. Care este modalitatea de reparare a terasei? Face administratia contract cu o echipa de hidroizolatii ,urmand ca eu sa suport cheltuielile? Mentionez ca in contractul de cumparare al apartamentului eu nu am voie sa inchid terasa sau sa fac alte modificari care ar schimba fatada blocului.

Desi nu ati precizat cu deosebita claritate, eu, spre deosebire de domnul Popa care v-a raspuns mai sus, inteleg ca acea terasa este proprietatea dvs.
Atat timp deci cat este proprietatea dvs., asociatia nu are nicio raspundere in acest sens. Alegerea modalitatii precum si repararea acesteia este problema si responsabilitatea dvs. Dat fiind ca poate fi vorba de executie gresita a hidroizolatiei terasei respective inca de la constructie -si atat timp cat lucrarile respective nu mai sunt in garantia constructorului- va sugerez sa cautati o firma specializata in asemenea lucrari. De obicei, infiltratiile aparute la o astfel de terasa (banuiesc ca de constructie mai noua) pot avea drept sursa zona de scurgere si deci de acolo trebuie incepute cautarile. Daca insa nu la scurgere este problema, atunci trebuie sa va pregatiti de refacerea intregii hidroizolatii, cu tot ce implica astfel de lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa inchisa de proprietarul de la ultimul etaj, cine plateste izolarea terasei? Traian Guranoiu Traian Guranoiu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, un apartament pe etaj, locatarul de la etajul 3 a inchis terasa si o foloseste doar el nimic gresit pana ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig? Vika123 Vika123 Buna!! Am facut hidroizolatie la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele sunt facute pe numele Asociatiei ( asa a zis ... (vezi toată discuția)