avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Consimtamantul privind prelucrarea datelor este… ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Consimtamantul privind prelucrarea datelor este… obligatoriu? ...

Consimtamantul privind prelucrarea datelor este… obligatoriu? Atunci, de ce se mai numeste consimtamant? Am o problema cu o firma de asigurari, care imi conditioneaza despagubirea, de furnizarea unor date extrem de personale.
Cel mai recent răspuns: rudolf_6200 , utilizator 20:11, 21 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Datele personale solicitate sunt prelucrate in baza contractului de asigurare, pentru ca va este solicitat consimtamantul ?

Acesta este revocabil, insa pentru prelucrarea anterior realizata, acesta este unul valid.

Cata vreme prelucrarea datelor personale intervine in baza contractului de asigurare, prelucrarea consimtamantului apare ca fiind excesiva.



Contractul de asigurare este pe numele sotului, dar eu am circulat cu masina. Acum, trebuie sa completez un aviz de dauna in care mi se cer date personale precum numele parintilor, profesia, unde lucrez si de cat timp… asta pe langa cnp serie si nr buletin. Mi se cere sa completez integral, sub amenintarea legii.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
rudolf_6200, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consimtamantul privind prelucrarea datelor personale este... ... rudolf_6200 rudolf_6200 Consimtamantul privind prelucrarea datelor personale este... obligatoriu? Atunci, de ce se mai numeste consimtamant? Nu am gasit nicaieri ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Retur produse în vederea gdpr mariustz mariustz Bună ziua, Am comandat online niște piese auto, ideea e ca firma mi.a băgat pe gat niste produse care costau mai mult și deși am sunat odată și am ... (vezi toată discuția)
Cnp obligatoriu sau nu pe facturi - la p.f.a. staycu staycu Buna ziua, Am citit pe site-ul AvocatNet ca nu este obligatoriu sa treci CNP-ul clientului pe factura emisa. Articolul este din 2016. S-a modificat aceasta ... (vezi toată discuția)