avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract cu vodafone (tv/internet/fix) ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract cu vodafone (tv/internet/fix) ...

Am incheiat telefonic un contract cu vodafone (tv/internet/fix) in august 2021, contractul l-am primit pe e-mail si l-am confirmat prin apasarea unui buton, nu este semnat olograf de mine. Contractul este pe o perioada minima de 24 de luni, lucru care nu mi s-a adus la cunostiinta telefonic si are clauza de justa despagubire pentru rezilierea anticipata, mai jos articolul "9.2.2 în cazul încheierii Contractului pe o Perioadă Minimă, numai după achitarea către cealaltă Parte a unei sume cu titlu de justă despăgubire pentru încetarea Contractului înainte de termen (“Justă despăgubire”), egală cu contravaloarea tuturor reducerilor, scutirilor şi/sau beneficiilor de orice fel (ex. reduceri de preţ aferente serviciilor, scutiri sau reduceri aplicate la plata tarifului de instalare sau a altor tarife, produse oferite în cadrul ofertelor promoţionale, reduceri de preţ aplicate produselor incluse în ofertele promoţionale etc.) acordate Clientului atât la data începerii Contractului cât şi pe perioada de derulare a acestuia.
În cazul Serviciilor contractate sau produselor oferite la preţ redus, reducerea se calculează scăzând contravaloarea acestora din preţul de listă indicat la Anexa 3, înmulţit cu numărul de luni scurse din Perioada Minimă până la data încetării efective a Contractului."
Intrebarea mea este daca este o clauza abuziva, am sa incerc sa obtin un raspuns oficial si de la ANPC.
Toate tarifele lor sunt cu discounturi, chiar daca sunt mai mari decat ale altor operatori. Practic sunt legat de ei, si cu cat astept mai mult cu atat am de platit mai mult penalizari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
marcon20, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:26, 24 Ianuarie 2022
contractul l-ati citit, l-ati semnat, a produs efecte,... daca e o clauza abuziva sau nu, veti afla cu certitudine abia dupa ce va hotara instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere vodafone 2018 GiHa GiHa Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Este o poveste mai lunga insa am sa sintetizez cat pot, nu mai detaliez felul in care angajatii Vodafone iti ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contract-legala? scabaturasimona scabaturasimona Buna ziua, as dori sa stiu daca este legala taxa de 150 euro pe care o pretinde o companie de telefonie mobila pt rezilierea contractului inainte de termen. ... (vezi toată discuția)