avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul sotiei la mostenirea mea dupa tata ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul sotiei la mostenirea mea dupa tata ?

Buna ziua . Acum de curand tatal meu a decedat ,iar dupa el a ramas o garsoniera care am avut o mica problema cu ea,adica cineva a avut un testament si nu am putut face succesiune.Am ajuns la o intelegere cu persoana respectiva si am hotarat sa face totul prin tribunal si ea sa-mi cedeze ptr o suma de bani.Intrebarea mea este daca eu voi face aceasta intelegere in tribunal pentru garsoniera,ce drept ar avea sotia mea la garsoniera ?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:39, 13 Ianuarie 2010
Sotia nu are nici un drept la mostenirea dv de pe urma tatalui. Bunurile obtinute prin mostenire sunt bunurii porprii, chiar daca sunt mostenite in timpul casatoriei.
Bunurile din mostenire sunt bunuri proprii, dar daca dvs decedati casatorit, sotia va mosteni alaturi de celelalte clase de mostenitori tot cee a ce masa dvs succesorala va cuprinde inclusiv bunurile mostenite..Calitatea de bun propriu se va lua in calcul la un eventual partaj pe care la-ti discuta dopa desfacerea casatoriei, etc...
Nu,sotia nu are nici un fel de drept la mostenirea dvs.de pe urma tatalui.
Codul familiei prevede ca bunurile dobandite prin mostenire in timpul casatoriei sunt bunuri proprii ale fiecarui sot,iar nu bunuri comune.;)
Sotia nu are drept la mostenirea tatalui dvs., dar poate avea drept in functie de actul juridic pe care il veti incheia cu cel ce a primit testamentul.
Incercati sa consultati un avocat intr-un mediu privat si contracost daca vreti amanunte mai multe si ramificate pe fiecare situatie in parte.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bebelu cristian bebelu cristian Am si eu o intrebare ,sunt casatorit de 3 ani,am mostenit niste bunuri in urma decesului tatalui meu ,mai exact o cota parte dintr-un imobil care in prezent ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)