avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliu nou-nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliu nou-nascut

Buna seara,

Parintii sunt necasatoriti si au domiciliul diferit in buletine (adresele parintilor) .
Daca mama nou nascutului are in proprietate un apartment trecut ca resedinta (nu domiciliu), copilul poate fi inregistrat la primaria sectorului de care apartine apartamentul ei, cu domiciliul pe adresa de resedinta a mamei? Cu acordul tatalui, bineinteles.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
eve25, utilizator
Bună seara.

Copilul se înregistrează la Serviciul de Evidență a Persoanelor, din cadrul unității administrativ teritoriale, pe raza căruia se află unitatea medicală, în care acesta s-a născut.
Din moment ce părinții nu sunt căsătoriți, domiciliul copilului este la mamă, oriunde aceasta s-ar afla, pe teritoriul României. Dacă mama copilului dorește să se deplaseze în străinătate, aceasta are nevoie de consimțământul tatălui copilului.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord tata belena2013 belena2013 Buna ziua, In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.urmeaza sa nasc luna viitoare.eu am buletinul pe sector ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc luna viitoare.Eu am buletinul pe sector 2 ,iar sotul pe sector 3,dar locuim in comuna Pantelimon,ne am mutat recent.Aveti idee unde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu o nelămurire. am un copil dar cu tatăl ... Alexandra2412 Alexandra2412 Buna ziua! Am și eu o nelămurire. Am un copil dar cu tatăl acestuia nu ne mai înțelegem de ceva vreme. Copilul este trecut pe numele tatălui de familie. ... (vezi toată discuția)