avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog sa îmi spuneți care este procedura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog sa îmi spuneți care este procedura de a trece ...

Buna ziua! Va rog sa îmi spuneți care este procedura de a trece casa pe numele copilului de 6 ani. Sunt căsătorită și am achiziționat împreună cu soțul un apartament, anul trecut, cu credit prima casa. Din păcate nu ne mai înțelegem și aș vrea să divorțez, dar nu știu cum să procedăm cu casa. Știu că nu o putem vinde decât după 5 ani de la achiziție. Cum ar trebui sa procedezși care sunt pașii de urmat. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:04, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa poate ramane unui sot, acesta urmand sa plateasca o sulta celuilalt sot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
care este procedura de a trece casa pe numele copilului de 6 ani.

de ce ati face asta ? Cine plateste ratele, copilul ?
oricum, nu va fi banca de caord, deci faceti partaj intre soti, copilul n-are treaba cu bunurile sotilor.
Mulțumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate copilul vinde la 18 ani si cheltuie banii la cazino,astfel de solutii nu sunt intelepte.Apsr pe parcurs panabla majorat n complicstii,oricum nu o ss aveti scordul bancii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortez,cum ramine cu casa in rate? fitzoasa fitzoasa criza ca me multi altii ne-a atins si pe noi.am luat casa in rate ,in franci elvetieni,am platit 3 ani si acum vreau sa divortez..eu vreau sa pastrez casa,citi ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Partaj credit? Dalba Dalba Va rog sa-mi dati si mie un sfat: Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)