avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs

Bună ziua. Instanța de fond a redactat și trimis hotărârea. Am primit-o. Partea adversă a solicitat completarea acesteia. Instanța a repus pe rol urmând să se pronunțe. Cele 15 zile de recurs curg de la momentul primirii hotărârii sau de la momentul soluționării cererii completatoare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:07, 1 Februarie 2022
Având în vedere că sunt „jdămii” de excepții prin cod și legi speciale, ar trebui să nu răspundem unor întrebări de procedură câtă vreme nu știm exact despre ce o fi fost vorba. (obiectul procesului, în primul rând)

Aveți o hotărâre supusă recursului? (că nu toate sunt)
Termenul de recurs este de 15 zile? (că regula este 30, iar excepțiile sunt tot de ordinul „jdă”)
Termenul curge de la comunicare? (că nu toate curg de la acest moment, unele pot să curgă de la pronunțare)
Scrie la sfârșitul hotărârii dvs. ... cu recurs în termen de ... de la comunicare? (asta, așa, de curiozitate, căci calea de atac este prevăzută de lege, iar mențiunea nu-i musai să fie corectă).

Dacă ..., dacă ... și dacă, atunci „cele 15 zile de recurs” curg de la data comunicării (de la data poștei de pe plicul cu care ați primit comunicarea hotărârii).

Iar hotărârea ce se va pronunța cu privire la cererea de completare (hotărâre separată) este, la rândul ei, supusă acelorași căi de atac ca și hotărârea în legătură cu care s-a solicitat completarea.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii termene apel/recurs adi_2010 adi_2010 Dosar in pronuntare amanata cu o saptamana pentru concluzii scrise. Partea \"adversa\" a declarat inca din sala de judecata ne vom mai vedea si la ... (vezi toată discuția)
"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)
Recurs victor11 victor11 Imi puteti care este termenul legal de declarare a recursului in procesul civil ? Termenul curge de la data ultimului termen de judecata sau de la data ... (vezi toată discuția)