avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

sunt insarcinata in 5 luni jumate si lucrez la o firma de 2 ani jumate, dar lucrez 6 ore si as dori sa stiu daca ma incadrez sa iau indemnizatie penru copil sau trebuia sa lucru 8 ore?
Cel mai recent răspuns: CristinaRoman , utilizator 15:11, 13 Ianuarie 2010
Va incadrati.
Conditia este sa realizati venituri impozabile supuse impozitului pe venit timp de cel putin 12 luni anterior datei de nastere a copilului.
Buna ziua ,
Am un copil de 2 luni jumate iar peste 5 luni doresc sa ma reantorc la servici.

Intrebarea mea este : Pot sa depun dosarul ptr indemnizatie ca sa stea mama ( bunica ) acasa cu el 2 ani ?
Mentionez faptul ca mama nu mai lucreaza de anul trecut din martie, si am dorii sa stea ea acasa cu el .
Indemnizatia pentru cresterea copilului poate fi ceruta de mama sau de tatal copilului, nu de bunici.
Ms ptr raspunsul prompt.
Ma gandeam ca daca mama mea sta acasa si nu lucreaza niciunde pot solicita indemnizatia ptr ea , sau bona.
Dar la bona am inteles ca nu o angajeaza statul doar daca sunt 2 copii de ingrijit. Nu stiu cat e de adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica , bona ptr bebe CristinaRoman CristinaRoman Buna, Am un bebe mic de 2 luni jumate . Dosarul ptr indemnizatie nu este depus deoarece mai am cateva zile de concediu. Intrebarile mele sunt : 1 . In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia ptr cresterea copilului mihasava mihasava Buna ziua.....Am aflat ca sunt insarcinata in 9 saptamani....Din 2007 lucrez la o societate privata,program de 8 ore,...,numai ca,din ian 2010,odata cu venirea ... (vezi toată discuția)
Angajator in insolventa, indemnizatie pentru cresterea copilului aurorapopescu aurorapopescu Sora mea va putea primi indemnizatie pentru crestere copil? Lucreaza in prezent la o firma care este deja declarata in insolventa si la care se concediaza ... (vezi toată discuția)