avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunica , bona ptr bebe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunica , bona ptr bebe

Buna,
Am un bebe mic de 2 luni jumate . Dosarul ptr indemnizatie nu este depus deoarece mai am cateva zile de concediu.
Intrebarile mele sunt : 1 . In cazul in care doresc sa ma reantorc la servici pot sa depun dosarul ptr indemnizatie in numele mamei mele ?
Mentionez faptul ca mama nu lucreaza de anul trecut din martie.
2 . In cazul in care renunt la indemnizatie dupa ce ma reantorc la servici , pot sa o angajez pe mama , bona la copil ? Si daca da cum , ce acte am nevoie si cui trebuie sa ma adresez .

Va multumesc anticipat .

Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
CristinaRoman, utilizator
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 15:26, 13 Ianuarie 2010
Conform legislatiei in vigoare beneficiaza de indemnizatie crestere copil asiguratul (mama sau tatal, naturali sau adoptivi) care au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului Fiscal, deci nu puteti depune dosarul in numele mamei dvs.
La cea de-a doua intrebare sper sa va raspunda un coleg de forum care va poate oferi informatii corecte si precise, eu va pot spune doar ca ii puteti incheia contract de munca .
O persoană fizică neautorizată poate angaja o altă persoană fizică în baza contractului pentru personal casnic. Se referă la prestatorii de mici servicii, pe un termen scurt. Este necesar pentru ca angajatul să fie apărat de prevederile legale, iar angajatorul să îl poată trage la răspundere pentru eventualele nereguli". Sa va traiasca bebelusul si sa fiti sanatosi !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
DOAR_NOI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului biancasb biancasb sunt insarcinata in 5 luni jumate si lucrez la o firma de 2 ani jumate, dar lucrez 6 ore si as dori sa stiu daca ma incadrez sa iau indemnizatie penru copil ... (vezi toată discuția)
Plasament bebelus la nasi KatalinS KatalinS Bună ziua! Acum 6 luni, o cunoștință a născut și și-a manifestat dorința ca de bebelus sa avem noi grija, aceasta mai având încă 4 copii, iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Geo-Kla Geo-Kla Suntem parintii a unui bebe de 2 luni, necasatoriti, cu domicilii diferite pe cartea de identitate dar care stam impreuna la domiciliul meu (mama bebelusului). ... (vezi toată discuția)