Buna ziua,Am o problema legata de un credit luat pe numele sotului in 2011..Creditul nu a fost achitat , iar acum de la un credit de 6200 lei este executat pt.11702 euro plus alte cheltuieli.Este executat pe apartament si pe o casa lasata de mama mea ,amandoi fiind trecuti pe actele de proprietate. La credit nu au fost puse gaj proprietatile.Este posibil sa fie executat pe 1/2 din proprietati?Cum se v-a proceda?Ce sfaturi imi dati? Multumesc!
In primul rand formulati contestatie la executare.Aceasta se formuleaza in termen de 15 zile de la momentul primirii somatiei sau de la momentul luarii la cunostinta de executarea silita.
Din ce spuneti dumneavoastra executarea pare a fi nelegala pentru urmatoarele motive:
- creanta pare a fi prescrisa - o creanta se prescrie in termen de 3ani de la momentul scadentei acesteia, fiind vorba de un credit bancar, prescriptia a inceput sa curga de la momentul efectuarii ultimei plati;
- avand in vedere ca sunteti coproprietari, anterior initierii procedurii de executare silita era necesara partajarea bunurilor - aceasta situatie se aplica cand cotele parti nu sunt determinate in mod expres prin aratarea unei fractiuni.
Scuzati-ma nu am fost prea explicita in a explica. corect prima data.E un credit de nevoi personale din 2008 de la Banc Post , acum preluate creantele de Kruk -Prosper Capital SRL.A fost deschis dosar de executare din 2011, dar sotul meu neavand un servici , au tot venit popriri pe conturi , etc.Neavand de unde sa-si recupereze datoria in 29.12.2021 am primit o somatie imobiliara pe ambele proprietati pe care le detinem in comun ,iar azi am primit de la ANCPI , o adresa prin care ne anunta trecerea in cartea funciara a acestei executari.Oare se poate ceva in stoparea acestui eveniment?Multumesc anticipat!
La acest moment ramane de formulat o plangere impotriva inscrierii in cartea funciara a executarii silite (daca exista motivele pe care le-am indicat in prima opinie) si e de analizat daca mai sunteti in termen pentru formularea unei contestatii la executare. Executarea silita la acest moment poate fi anulata doar daca e anulat titlul care sta la baza executarii silite, in cadrul unui litigiu separat, daca nu mai sunteti in termen pt.formularea unei contestatii la executare. Sunt multe aspecte de analizat si situatia e atipica avand in vedere termenul care a trecut de la momentul la care ati primit prima notificare privind executarea silita.
Somatie plata
CristiBH
Buna ziua
Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)