avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventariere

spuneti-mi va rog pot da decizia de inventariere in decembrie cu perioada 04.01.2010-05.01.2010,sau sunt obligata sa rezolv tot inventarul in decembrie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:22, 13 Ianuarie 2010
Obligata sa rezolvati tot inventarul in decembrie
aceeiasi dilema o am si eu, cu ce data sa dau decizia de inventariere, ma gandeam tot la 04.01.2010 tinand cont de faptul ca facturile din ultima zi a lui de la furnizori vin si in prima saptamana din an si nu pot face inventarierea soldului 401 sau 404 la 31.12.09.
de exemplu cu 30.12.2009 decizia , cu nominalizare comisie etc cf ordin nou , cel din oct parca ( atentie la elaborare proceduri scrise - acestea au devenit obligatorii pentru inventarierea de la 2009)
Apoi inventarul se va desfasura in per 30.12.2009-20.01.2010 ( sa zicem )
cu valorificarea rezultatelor in 7 zile de la incheiere ( termenul de 7 zile e nominalizat expres ) - respectiv de la data procesului verbal care va fi 20.01 avem termen in contabilitate 7 zile pentru prelucrare , daca sint propuneri de casare, sau se constata + sau -.
Ar mai fi de precizat ca se vor inventaria si bunurile apartinind altora pe care le folositi dvs ( leasing, custodii etc ) cu confirmarea proprietarilor ca acele bunuri sint ale lor
As mai adauga ca ar fi bine de trecut in liste si contractele de comodat ( daca exista) pentru a nu apare discutia ca se deconteaza cheltuieli si respectivele bunuri aflate in comodat n-au fost evidentiate undeva
Se mai precizeaza si formatul de liste de inventariere care se vor folosi , dar nu am actul la indemina sa va spun care anume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere cmi mi_ta mi_ta Buna seara, va rog ,cum se inventariaza obiectele de inventar primite prin contract de comodat? (vezi toată discuția)
Inventarierea elementelor ce nu reprezinta bunuri katica katica Conform OUG 1753/2004 \" 32 Pentru inventarierea elementelor de activ şi de pasiv ce nu reprezintă bunuri este suficientă prezentarea lor în situaţii ... (vezi toată discuția)
Model proces verbal inventariere jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de inventariere anuala, pentru stocurile de materii prime cu minusuri la inventar (vezi toată discuția)