spuneti-mi va rog pot da decizia de inventariere in decembrie cu perioada 04.01.2010-05.01.2010,sau sunt obligata sa rezolv tot inventarul in decembrie.
multumesc
aceeiasi dilema o am si eu, cu ce data sa dau decizia de inventariere, ma gandeam tot la 04.01.2010 tinand cont de faptul ca facturile din ultima zi a lui de la furnizori vin si in prima saptamana din an si nu pot face inventarierea soldului 401 sau 404 la 31.12.09.
de exemplu cu 30.12.2009 decizia , cu nominalizare comisie etc cf ordin nou , cel din oct parca ( atentie la elaborare proceduri scrise - acestea au devenit obligatorii pentru inventarierea de la 2009)
Apoi inventarul se va desfasura in per 30.12.2009-20.01.2010 ( sa zicem )
cu valorificarea rezultatelor in 7 zile de la incheiere ( termenul de 7 zile e nominalizat expres ) - respectiv de la data procesului verbal care va fi 20.01 avem termen in contabilitate 7 zile pentru prelucrare , daca sint propuneri de casare, sau se constata + sau -.
Ar mai fi de precizat ca se vor inventaria si bunurile apartinind altora pe care le folositi dvs ( leasing, custodii etc ) cu confirmarea proprietarilor ca acele bunuri sint ale lor
As mai adauga ca ar fi bine de trecut in liste si contractele de comodat ( daca exista) pentru a nu apare discutia ca se deconteaza cheltuieli si respectivele bunuri aflate in comodat n-au fost evidentiate undeva
Se mai precizeaza si formatul de liste de inventariere care se vor folosi , dar nu am actul la indemina sa va spun care anume