avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament fara succesiune

buna ziua,
Detin impreuna cu sotia si parintii un apartament, cumparat in 1997.
Tata a murit in anul 2005 si nu am facut succesiune.
Impreuna cu sotia si mama vrem sa vindem acest apartament .
Nu mai am frati.
Putem sa vindem impreuna fara sa mai facem succesiune?
Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:33, 27 Ianuarie 2022
Nu.
În lipsa certificatului de moștenitor (actul care se eliberează la finalul dezbaterii succesorale) nu puteți face DOVADA că aveți întregul ap.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
romascanu, moderator
Pentru a putea tranzactiona bunul imobil trebuie sa dovediti cu documente legale ca detinetai calitatea de proprietar al acestuia
Nu se poate așa ceva. Trebuie să faceți succesiunea ți apoi puteți să-l vindeți împreună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun găsit!suntem trei frați.doi,care au lungit mai bine de ... Sun2021 Sun2021 Bun găsit!Suntem trei frați.Doi,care au lungit mai bine de un an succesiunea in condițiile in care nu ne-am certat ci doar și-au căutat motive și nu au ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune Dum3 Dum3 Buna ziua! As dori sa stiu care este cota parte sotului suprevietuitor in urmatoarea situatie: - in urma decesuilui unuia dintre soti A si B, ramane un ap. pe ... (vezi toată discuția)