avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun găsit!Suntem trei frați.Doi,care au lungit mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun găsit!Suntem trei frați.Doi,care au lungit mai bine de ...

Bun găsit!Suntem trei frați.Doi,care au lungit mai bine de un an succesiunea in condițiile in care nu ne-am certat ci doar și-au căutat motive și nu au răspuns cu lunile la telefon.Toate actele sunt la unul din frații.Ce poț face in condițiile in care am certificatul meu de moștenitor dar îmi lipsesc o serie de acte care trebuie întocmite de ceilalți frați?Eu vreau sa vând,cheltuielile curg,impozitele se aduna,moștenirea se degradează,ce pot face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:58, 21 Iulie 2022
Sun2021 a scris:
... am certificatul meu de moștenitor

Dacă-l aveți, înseamnă că succesiunea a fost dezbătută (certificatul de moștenitor este actul final al dezbaterii succesorale).

Și dacă a fost deja dezbătută, atunci nu pricep ce-i cu lungeala despre care vorbiți.
Este necesară completarea masei succesorale sau ... ? Încercați să fiți mai specific.

De vândut, puteți vinde ceea ce aveți (cota parte a dvs.). Un bun întreg îl puteți vinde doar dacă-l aveți pe tot. Altfel, puteți vinde un anume bun doar alături de ceilalți frați (care au restul, pănă la 100%). Dacă nu puteți conveni să vindeți împreună, atunci soluția este o acțiune de partaj.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de catre urmasi ai coproprietarilor Toaderas Toaderas In urma dezbaterii succesiunii dupa bunici, mamei mele i-a revenit 1/3 din masa succesorala (teren extravilan in suprafata unica de 2,7 ha). Celelalte 2 treimi ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune ElenaAnda92 ElenaAnda92 Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva lamuriri, va rog! ca sa incep cu inceputul...tatal meu a decedat in 2010, eu si cu mama am ramas in locuinta care ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala andreescumihai1 andreescumihai1 Am un certificat de mostenitor din 1986 prin care am dobandit o proprietate si ceilalti 5 frati au renuntat in favoarea mea. Acum a aparut o noua proprietate ... (vezi toată discuția)