avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Suntem o companie cu asociat unic german, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Suntem o companie cu asociat unic german, cu un număr ...

Bună ziua,
Suntem o companie cu asociat unic german, cu un număr de 14 angajați.
Asociatul a decis închiderea activității din Romania, cu încetarea tuturor contractelor angajaților la 31.03.2022.Imi puteți spune cum trebuie procedat din punct de vedere al Codului Muncii.E de ajuns sa le trimit angajaților notificarea de desființare a postului și de încetare a contractului de muncă, bineînțeles respectând preavizul legal, conform art. 65?
Sau trebuie înștiințat și ITM-ul?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 27 Ianuarie 2022
Bună ziua,

Potrivit art.68 din Codul muncii, prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;
b) cel putin 10% din salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 100 de salariati, dar mai putin de 300 de salariati;
c) cel putin 30 de salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 300 de salariati.

Astfel, dumneavoastră nu sunteți în situația unei concedieri colective în sensul legii și nu trebuie să notificați nici ITM-ul, nici sindicatul pentru concediere.

O zi bună!
Trebuie depus la ITM doar REVISAL-ul cu incetarile c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere nicusan nicusan Potrivit art. 68 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva si individuala OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca se anuta o concediere colecva mai intai la sindicat apoi la ITM , respectand toate regulile in acest sens MAI POATE agajatorul concedia personal conform ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva silvia99 silvia99 va rog frumos: concedierea (cf art. 65 (1) ) a 4 angajati din totalul de 8 e considerata \"colectiva\"? trebuie anuntat ajofm-ul de catre angajator? multumesc! (vezi toată discuția)