avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca vecinul intentioneaza sa ma deposedeze de cei 60 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca vecinul intentioneaza sa ma deposedeze de cei 60 cm din ...

Daca vecinul intentioneaza sa ma deposedeze de cei 60 cm din spatele casei eu neavind gard si a construit in prelungire casei mele anexe din caramida lipit de imobilul meu ( constructie de cca 6 ani ) .Toate acestea le face posibile in urma masuratorilor din cadrul programului cadastru gratuit .Precizez ca am atentionat comisia de cadastru fara rezultat , am facut contestatie la cadastrul judetean si mi s-a raspuns ca singuramodalitate este instanta .In instanta oare am sanse sau nu ? Precizez ca pe harta provizorie facuta din satelit imobilul meu apare cu stresina la vecinul !Vecinul este functionar la primaria din comuna !Daca am sanse ce fel de avocat trebuie sa caut in ce specializare?
Cel mai recent răspuns: morariu1957 , utilizator 19:29, 30 Iunie 2022
Aveti masuratori anterioare, cadastru si intabulare? In spatele casei nu ati avut gard? In ce an au fost ridicate casele, a dvs si a vecinului?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
trandafir2, moderator
1981 au fost construite simultan , an cadastru si intabulare anterioara dar mi s-a spus ca nu mai au valabilitata pentru ca trebuie facut pe satelit Eu am cadastrul facut dar vecinul nu are iar acu profita de cadastrul gratuit iar eu ma transform din contestatar in contestat din cauza streasinei
Singura optiune ce o vad eu este un proces de granituire.
Mergeti cu actele la un avocat sa le vada si apoi sa va spuna sansele..
Cat despre cadastru... eu stiu ca nu are cum sa expire...
Am fost la avocat si mi-a spus ca fara martorinu pot face nimic deoarece eu nu am avut gard intre mine si vecin si ca art 612 din codul civil poate fi usor combatut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecin ordoglevente ordoglevente Buna, am o problema cu un vecin care a pus gardul de a lungul casei mele din spate, nu a lasat nici 10cm de la stresina din auzite am auzi ca trebuie sa am 1 m ... (vezi toată discuția)
Daca eu am facut cadastru inainte de a se face cadastrul cu masuratori ... morariu1957 morariu1957 Daca eu am facut cadastru inainte de a se face cadastrul cu masuratori prin satelit acum de ce nueste valabil cadastrul vechi si se remasoara iar cei 60 cm din ... (vezi toată discuția)