avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFI sau SRL pentru a primi in continuare indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFI sau SRL pentru a primi in continuare indemnizatie de crestere copil

Buna ziua!
In momentul de fata, sunt intr-o situatie dificila. Eu beneficiez de indemnizatia de crestere copil pentru ca am fost angajata la SRL-ul sotului meu. La 6 luni dupa ce am nascut, mi-am deschis un PFI pentru prestari servicii ca si asistent in brokeraj. Pana acum am incasat 1300 de lei. Am inteles de la persoanele de la ANAF, ca acest lucru ar atrage dupa sine, sistarea indemnizatiei de crestere a copilului. Alte persoane mi-au spus ca pot sa primesc pe PFI pana in 6000 de lei/an, fara sa imi fie afectata aceasta indemnizatie. Eu m-am gandit sa imi inchid PFI-ul si sa imi deschid un SRL la care sa fiu asociat unic si administrator.
Ma puteti, va rog, ajuta cu raspunsul la 2 intrebari:
1. Faptul ca am incasat acea suma de 1300 de ron, imi opreste primirea acelei indeminzatii?
2. Daca imi deschid SRL la care voi fi asociat unic si administrator, firma va fi pr profit, insa eu nu scot dividene, voi putea continua sa primesc acea indemnizatie de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Nicky089 , utilizator 18:03, 28 Ianuarie 2022
1. Nu

2. Veti putea continua sa primiti acea indemnizatie de crestere a copilului.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil (asociat unic, administrator) sorinccc sorinccc Buna ziua, intrucat am primit multe raspunsuri contradictorii pana acum, caut ceva clar in problema mea. Situatie actuala: - Sotia mea urmeaza sa nasca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil in cazul unui administrator de srl essteffan essteffan Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia are un II, insa din cauza ca este insarcinata, nu va primi indemnizatia de crestere copil atat timp cat ... (vezi toată discuția)