avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Un membru al familiei mele a primit o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Un membru al familiei mele a primit o amenda penala ...

Buna ziua,
Un membru al familiei mele a primit o amenda penala prin sentinta judecatoreasca definitiva in data de 15.05.2018. Aceasta a fost achitata integral in data de 01.08.2018. Conform legii, reabilitarea de drept se produce dupa 3 ani de la achitarea amenzii, iar aceasta ar trebui sa dispara din Cazierul Juducuar. Aceasta amenda figureaza in continuare in Cazierul Judiciar (ian.2022). Ce ma sfatuiti sa fac? Unde trebuie sa ma adresez? Precizez ca sunt din Bucuresti
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreiDim , utilizator 20:12, 28 Ianuarie 2022
Dovada achitarii amenzii se inainteaza in copie la Biroul executari penale din cadrul instantei care a pronuntat condamnarea. Totodata formulati o adresa catre Directia de Cazier Judiciar al Politiei Romane atasand chitanta de plata solicitand rectificarea datelor din cazier in sensul radierii din cazierul judiciar a acelei amenzi.
La Tribunalul Bucuresti au fost depuse copi imediat dupa achitarea amenzii. Deci ce ramane de facut este demersul la Sectia de Politie de care apartinem?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
AndreiDim, utilizator
Trimiteti solicitarea de radiere a mentiunilor din cazier la Directia cazier a IGPR .Trimiteti prin fax email si in format fizic la sediul acestora. Aveti datele de contact in link-ul urmator [ link extern ]
Multumesc pt ajutor
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
AndreiDim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea cazierului nicusor75 nicusor75 care sant pasi de facut pentru ami reabilita amenda penala din 97 unde trebuie sa ma adresez stiu ca la judecatorie dar la ce judecator si inca ceva eu am ... (vezi toată discuția)
Amenda penala laurentiuu laurentiuu In urma unei hotarari judecatoresti definitive, in martie 2013, sa dat o amenda penala care a fost platita in decembrie 2013.Cand ramane cazierul curat? 1) ... (vezi toată discuția)
Amenda penala -cum procedez ca aceasta sa nu mai figureze in cazier? ykayka ykayka Am avut o amena penala, au trecut 3 ani de atunci. Acum candam fost la politie ea inca apare in cazierul judiciar. Ce trebuie sa fac sa nu mai apara? Trebuie ... (vezi toată discuția)