avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La ce instituție să mai caut certificatul de deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La ce instituție să mai caut certificatul de deces?

La ce instituție să mai caut certificatul de deces?



Dorim să dezbatem succesiunea după bunicul nostru, decedat acum 55 ani. Negăsind certificatul de deces, am purces la obținerea unui duplicat la SPCLEP-ul comunei unde se află înmormântat bunicul, pe raza acestei comune acesta a decedat în urma unui accident de tren. Aici aflăm cu stupoare că nu este înregistrat certificatul de deces în registru.
Am pornit la SPCLEP-ul orașului apropiat de comună, unde a fost transportat bunicul după ce a decedat pe calea ferată. Nici la SPCLEP-ul orașului de lângă comună nu se află înregistrat decesul.
Am contactat DJEP (Direcția Județeană de Evidență a Populației) și nici ei nu ne-au lămurit, aceștia negăsind certificatul de deces înregistrat în evidențele lor.
Precizez că le-am oferit datele bunicului - cele de naștere, de căsătorie, de deces, numele tatălui bunicului și al bunicii, locul nașterii, ba chiar și seria de buletin emisă de Miliție pe care am regăsit-o în testament.

Ce să facem?
Unde să ne adresăm?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
MaraToaderia20, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:59, 1 Februarie 2022
Copie dupa certificatul de deces ar trebui sa gasiti la administratia cimitirului unde este inmormantat bunicul dv
CFR - regionala de care apartinea locul producerii evenimentului, politia TF din gara apropiata si ITM din judet trebuie sa detina dosarul de cercetare al evenimentului produs. Puteti gasi o copie dupa certificatul de deces in acel dosar.
Solicitati oficial comunicarea de date relevante la politia responsabila teritorial,locului unde s-a produs evenimentul,care a efcetuat verificari /cercetari ,sau la eslanoanele ierarhic superioare=IJP
ati putea gasi la Arhivele Statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat deces Silviu Gabriel Silviu Gabriel Pot obtine un duplicat sau copie de pe certificatul de deces al bunicului? Bunicul meu a locuit in Vaslui, eu locuiesc in Vâlcea, din păcate eu nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor inexistent deutza_nastase deutza_nastase Bunicul meu a decedat in 1947. Inainte cu doar cateva zile de deces a fost internat in spital, mai apoi externat. Am o informare de la arhivele judetene prin ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de inmormantare ilegala mitrica cristian mitrica cristian Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat eu va relatez cam cum a inceput si cum s-a terminat. Bunicul meu a fost inselat de catre tatal meu si o familie de ... (vezi toată discuția)