avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete de 16 ...

Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete de 16 și cea mica 6 ani.. Când am divorțat eram însărcinată.. Cea mare este în grija mea și cea mica doar recunoscuta de tata.. Nu au pensie alimentara și nu le cauta pe fete. Eu lucrez în alta tara de 1 an jumătate și fetele sunt în grija mamei mele.. As vrea sa le iau cu mine dar nu pot din cauza ca tatăl lor nu ne da o procura prin care le pot face pașapoarte! Întrebarea este ce pot face pe cale legala în aceasta situație? Va mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2022
Maria 86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 17:05, 30 Ianuarie 2022
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati stabilirea domiciliului fetelor la dvs în străinătate, obligarea tatălui la plata pensiei alimentare în procent de 33% din veniturile sale precum si sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra lor pentru a nu mai avea nevoie de acordul sau pentru pașapoarte, ieșiri din tara, inscrieri/transfer școlar etc.
Dacă formulati acțiunea de acum aveți șanse mari ca procesul sa se finalizeze pana în toamna și puteți înscrie fetele în noul an școlar în străinătate.
Contactați un avocat sa deschida procesul ca să nu fiți nevoita sa va prezentați personal în tara la termene de judecata.
Dacă nu cunoașteți un avocat puteți accesa lista consultanților de pe forum și stabiliți o colaborare cu cineva de aici.
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va mulțumesc frumos!
Promovați actiunea cu încredere, aveți toate șansele de castig iar procesul este unul de durata medie.
Mai mult de atât, tatal o sa fie obligat sa va restituie și cheltuielile de judecata pe care le-ati făcut cu acest demers( onorariu avocat, taxa se timbru).
Trebuiască fac asta se mult timp.. Va mulțumesc din suflet! Oare cam cât m-ar costa?
Onorariul îl discutați în privat cu avocatul.
Luați legătura telefonic sau pe e-mail si discutați.
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de tata in inchisoare giorgiana82 giorgiana82 Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Procura scos din tara minori ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui as dorii sa va mai intreb cum as putea obtine o procura pentru a putea sa scot copii din tara (mentionez ca am doua fete cea mare 4 ani si 6 luni iar cea mica ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetele langa mine diana tompos diana tompos m am despartit de sotul meu de 5 ani avem 2 fetite care acum au 8si 10 ani am fost chinuita si batuta si practic am fugit de la el. am cunoscut pe altcineva ... (vezi toată discuția)