Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete de 16 și cea mica 6 ani.. Când am divorțat eram însărcinată.. Cea mare este în grija mea și cea mica doar recunoscuta de tata.. Nu au pensie alimentara și nu le cauta pe fete. Eu lucrez în alta tara de 1 an jumătate și fetele sunt în grija mamei mele.. As vrea sa le iau cu mine dar nu pot din cauza ca tatăl lor nu ne da o procura prin care le pot face pașapoarte! Întrebarea este ce pot face pe cale legala în aceasta situație? Va mulțumesc frumos!
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati stabilirea domiciliului fetelor la dvs în străinătate, obligarea tatălui la plata pensiei alimentare în procent de 33% din veniturile sale precum si sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra lor pentru a nu mai avea nevoie de acordul sau pentru pașapoarte, ieșiri din tara, inscrieri/transfer școlar etc.
Dacă formulati acțiunea de acum aveți șanse mari ca procesul sa se finalizeze pana în toamna și puteți înscrie fetele în noul an școlar în străinătate.
Contactați un avocat sa deschida procesul ca să nu fiți nevoita sa va prezentați personal în tara la termene de judecata.
Dacă nu cunoașteți un avocat puteți accesa lista consultanților de pe forum și stabiliți o colaborare cu cineva de aici.
Promovați actiunea cu încredere, aveți toate șansele de castig iar procesul este unul de durata medie.
Mai mult de atât, tatal o sa fie obligat sa va restituie și cheltuielile de judecata pe care le-ati făcut cu acest demers( onorariu avocat, taxa se timbru).