avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna seara, am si eu o intrebare la dvs.Cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna seara, am si eu o intrebare la dvs.Cum se procedeaza cu ...

buna seara,
am si eu o intrebare la dvs.Cum se procedeaza cu un chirias la stat care nu si a platit cotele de intretinere catre Asociatie.?Mentionez ca ap. apartine de Icral si este repartizat unei persoane care de fapt este plecata din tara si nu a mai platit cotele de intretinere de 2 ani. va multumesc
anca iordache
Cel mai recent răspuns: bancuta , utilizator 16:11, 1 Februarie 2022
Asociatia formuleaza o acțiune in pretentii in contradictoriu cu proprietarul imobilului ,institutia respectiva..Institutia poste chema chiriasul in garantie,se poate indrepta impotriva acestuia, ulterior ,pt dvs nu conteaza..
In conformitate cu disp L nr 196/2018 in cazul inregistrarii de sume cu titlu de restanta,asociatia d e proprietari are dreptul ,initial sa aplice penalitati in cuantum dispus de adunarea generala,dar nu mai mare de 0,02%zi/intarziere si daca proprietraul nu achita debitul asociatia de proprietari este indreptatita sa instituie privilegiul imobiliar si sa promoveze actiune in instanta
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobiliar asupra altui imobil decat cel care are datorii fata de asociatie? znicolae9 znicolae9 In asociatia noastra exista un datornic cu restanta mare la intretinere. Din pacate nu am actionat cu promptitudine si ap . cu datorii a fost vandut la ... (vezi toată discuția)
Proprietar nu vrea sa participe la reparațiile de la bloc adrian ioan adrian ioan un vecin nu vrea sa participe la reparațiile de la bloc (schimbat acoperis bloc ,alte reparatii) .care ar fi solutia .cum putem recupera banii din cota parte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua un proprietar din bloc refuza sa plateasca întreținerea ... Alexandrugh Alexandrugh Buna ziua un proprietar din bloc refuza sa plateasca întreținerea , are restante de peste 2000 de lei, proprietarul se justifica ca nu plateste deorece ... (vezi toată discuția)