avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor repatriere din Germania in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor repatriere din Germania in Romania

Mama mea a decedat fiind in Germania, lucrând acolo de aprox 2 ani. Doresc repatriere.
Cu ce ajutor ma poate susține statul roman? Exista alta varianta prin care pot obține ajutor financiar pentru repatriere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 1 Februarie 2022
era pensionara in Romania ?
avea vreo asigurare?
dvs sunteti angajata in Romania ?

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Nu era persionara. Avea doar asigurare de sănătate, care din câte am înțeles pana in momentul de fata, acoperă doar costurile de spitalizare (câteva ore…).
Eu sunt salariata, in România.
in calitate de salariat, puteti accesa un ajutot de inmormantare pt un decesul unui membru al asiguratului, vedeti in link. alte ajutoare nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces pentru persoana neasigurată - plătitorul pentru înmormântare este asigurat în italia Morera Morera Bună ziua, Poate sora decedatului, dacă este asigurată în Italia unde locuiește, și dacă plătește înmormântarea (cel decedat nefiind asigurat) ... (vezi toată discuția)
În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. angajatorul meu ... CARMEN MIHAELA ANDRONACHE CARMEN MIHAELA ANDRONACHE În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. Angajatorul meu nu mi-a acordat ajutor de deces pe motiv că nu este prevazut in CCM. Precizez că sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Ajutor de deces si ajutor de inmormantare este unul si acelasi?Daca nu, se pot :(acorda ambele ajutoare si de catre cine?Decedatul a fost pensionar, ... (vezi toată discuția)