avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... REfund dispozitiv electronic vandut fara garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

REfund dispozitiv electronic vandut fara garantie

Buna ziua,

am achizitionat online un telefon cu factura si garantie. dupa cateva zile am observat un defect si l-am trimis la garantie. Serviceul producatorului mi-a transmis ca nu il poate repara pentru ca telefonu a fost scos din circuit (declara nefolosibil) si nu au cum sa repare asa ceva.

am informat magazinul de unde l-am achizitionat. Intrebarea mea e: as putea cere un refund?
Magazinul nefiind unul foarte mare, e posibil sa patesc la fel si cu urmatorul produs si sa raman cu un produs care nu il pot folosi (avand in vedere ca e un top de gama).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:54, 1 Februarie 2022
service-ul producatorului este acelasi cu cel agreat de vanzator? adica cel inscris pe certificatul de garantie?
1. daca da, atunci e in regula si puteti cere executarea garantiei, astfel: mai intai inlocuirea produsului neconform cu altul, nou, iar apoi restituirea.
2. daca nu, dar service-ul doar s-a uitat la telefon (l-a identificat), se aplica pct. 1
2. daca nu, si service-ul producatorului a violat etichetele de integritate a telefonului, tocmai ati pierdut garantia.
nu uitati: garantia de conformitate e in sarcina vanzatorului, nu a producatorului. cu scuze, dar asa se intampla cand umblati dupa chilipiruri
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare garantie produs andrei3008 andrei3008 Am dus in garantie pe data de 05.08.2013 un produs la flanco si mi-au zis ca in 7 zile o sa ma sune ca este gata. Azi dupa 12 zile am fost la ei la sediu si ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de produse expuse in showroom drept produse noi dpacks dpacks Buna ziua, am achizitionat dintr-un magazin online o scula electrica . Am primit un produs care a fost expus in showroom si prezenta julituri o eticheta de ... (vezi toată discuția)
Produs inlocuit - garantie neactualizata Gabi-M Gabi-M Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat mai succint... Pe data de 24 nov. 2013 am achizitionat, achitand cu cash, un smartphone, dintr-un anumit magazin din ... (vezi toată discuția)