avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Eu si sotul meu suntem proprietarii unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Eu si sotul meu suntem proprietarii unei case. Urmeaza ...

Bună seara! Eu si sotul meu suntem proprietarii unei case. Urmeaza sa divortam, iar împreună avem 2 copii minori, unul din el fiind incadrat in grad dehandicap grav. Eu doresc sa renunt la tot ceea ce mi s-ar cuveni in urma casatoriei si vreau sa depun dosar pentru o locuinta anl. Problema e ca legea zice ca trebuie sa dau o declaratie notariala cum ca nu sunt propritar si nici nu am avut proprietati. Dar eu renunt la tot, nu vreau niciun partaj. Credeti ca as avea sansa la o locuință anl, avand in vedere ca fiul cu dizabilitati va ramane in ingrijirea mea?
Cel mai recent răspuns: georgescuii , utilizator 08:17, 3 Februarie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anktty a scris:
... dar se pare ca vom ramane pe drumuri.

Asta riscă să devină ... profeție autoîmplinită, dacă semnați cu mâna dvs. ceva ce știți deja că nu-i chiar cea mai bună variantă.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
romascanu, moderator
În cazul unui divorț real, cu minori în întreținere, v-ati lupta sa obțineți totul pentru copii. Modul cum ați pus problema ne da de înțeles ca dvs faceți niște planuri "romanesti" greșite, în care, dacă continuați, veți ajunge sa pierdeți tot, poate chiar și libertatea. Sper sa înțelegeți ca sunt aspecte legale pe care refuzați sa le luați în considerare sau pe care nu le stăpâniți.
Nu ai cum sa declari în fals ca nu ai avut proprietăți, dacă ai avut în fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune Adry6 Adry6 Atât tatăl cat si bunicii fiului meu au decedat, la ora actuală el fiind minor. Mătușa sa dezbate succesiunea după părinții. Fiului meu i se revine ... (vezi toată discuția)
Succesiune minor vicks vicks Buna ziua. Am reusit sa dezbat succesiunea pentru fiul meu minor, dupa tatal lui, dar intampin cateva probleme. Pe titlul de proprietate pentru terenul din ... (vezi toată discuția)
Are drepturi părintele asupra terenului primit de minor prin donație? dacă da, cum se poate evita acest lucru? Sunt casatorita din 2002, avem un copil, daca copilul ar primi un teren prin donatie de la o prietena de a mea, ar avea dreptul tatal lui la acest teren ? Ce ... (vezi toată discuția)