Buna ziua! Am facut succesiunea dupa tatal meu. Am renuntat la partea mea in favoarea fratelui, urmand ca si mama sa i dea partea tot lui.. In cazul autovehiculului au ramas mama si fratele meu, 50-50 si notarul a recomandat vanzare cumparare la un centru de acte auto sau la notariatul dansului. Am ales prima varianta dar primaria nu recunoaste actul de V-C pe motiv ca nu poti vinde 50% din masina. Cum este corect sa procedam?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu siguranță nu scria în declarația pe care ați semnat-o ca renunțați în favoarea fratelui.
Ați renunțat la succesiunea tatălui. Punct.
Nu în favoarea, nu pentru.
Din moment ce au rămas moștenitori mama și fratele în cote egale, înțeleg ca și mama a renunțat la partea ce i se cuvenea din mostenirea tatălui și a rămas cu jumătatea de drept.
Poți sa vinzi o cota parte indiviza din și dintr-un bun mobil și dintr-un bun imobil.
Vorbim despre o cota parte ideala, indiviza si abstracta. Nu despre o jumătate de mașina la modul fizic.
Succesiune
olteanoctavia
Tata a murit de 4 ani. In urma lui a ramas casa parinteasca pe care a construit-o impreuna cu mama si inca o casa pe care a cumparat-o jumatate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
PG67
Speta:
Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani!
Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2)
Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
baderca
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)