avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum recupereaza daune firmele de asigurari?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum recupereaza daune firmele de asigurari?

am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei frani bruste pe care conducatorul autoturismului a pus-o.procesul verbal de la politie a declarat conducatorul motoscuterului vinovat ,iar posesorul autoturismului si-a recuperat dauna prin asigurarea sa, casco sau rca,precizez ca nu stiu exact .ulterior conducatorul motoscuterului a primit acasa hartie ca trebuie sa achite, firmei de asigurari contravaloarea daunei pe care aceasta a platit-o conducatorului autoturismului pe care l-a lovit! va rog sa-mi spuneti dak acest lucru este legal si ce se intampla in cazul acitarii partiale a daunei ???? va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:53, 13 Februarie 2010
Multumesc pt raspuns! Mentionez ca motoscuterul era d capacitate f mik si nu avea polita rca.conducatorul autoturismului a fost de acord sa isi repare singur masina, neavand pretentii.instiintarea era in val de 7 mil ,am acitat 5 jumatate si au mai ramas 1,5 mil pt care am primit iar instiintare .ce se intamplata in cazul in care nu se achita suma ???
Va multumesc!
Se intampla ca oricarui datornic: executare silita!
Firma care a platit despagubirea nu o sa va lase in pace pana cand intreaga suma platita pt. repararea autoturismului nu este recuperata, apelannd in acest sens la toate mijloacele legale. Este posibil ca datorita intarzierilor la plata, firma asiguratoare care a achitat reparatia sa va trimita dosarul la o firma de recuperare, caz in care veti avea de plati sume mult mai mari decat cele datorate in acest moment, deoarece se vor adauga si comisioanele recuperatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)