avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
1. sunt casatorit de 7 luni si sotia a intentat divort, mentionez ca nu avem copii si nici bunuri comune fiind deja separati, pot obtine o copie dupa cererea de divort intocmita de avocatul ei?
2. are rost sa imi iau si eu avocat daca pretentii nu are, doar divort si schimbare nume?
3. oricare ar fi motivele scrise in cerere ma afecteaza cu ceva daca accept ceea ce reclama ea doar sa se termine repede?

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 14:58, 13 Ianuarie 2010
Buna.1. Daca aveti calitatea de parat trebuia sa vi se comunice un exemplar de cererea de divort.
2. Parerea mea daca nu aveti minori sau daca dvs. nu va opuneti divortului nu are rost sa va angajati avocat.
3. Depinde. Dar daca spuneti ca vreti sa se termine mai repede, mergeti la primul termen si spuneti ca sunteti de acord cu divortul, fara motivare si fara vina uneia din parti.
Copie de pe actiunea de divort intetntata de sotie ,trebuia sa va parvina atasat la citatia de chemare in instanta.
In cazul in care nu exista o astfel de copie,aveti doua solutii:
1.Mergeti la arhiva instantei respective si colicitati contra semnatura o cpie de pe actiune.
2.La primul termen la care va veti prezenta solicitati instantei o copie de pe actiunea de divort ,instanta,care va obliga reclamanta sa va inmaneze o astfel de copie,in situatia in care nu se afla la dosar si va va fi inmanata de completul de judecata.
Puteti cadea de comun acord cu actiunea sotiei si va puteti judeca la primul termen,cu desfacerea casatoriei din culpa comuna.
Cu privire la angajarea unui avocat este optiunea dvs,cauza in conditiile aratate mai sus,putandu-se solutiona si fara participarea unui avocat angajat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la divort !! kyddy kyddy Buna ziua , de o saptamana am fost la judecatorie si am bagat actele de divort in prezenta unui avocat .....Am termenul in septembrie.Intrebarea mea e: Daca ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTINA_CRIS CRISTINA_CRIS Buna dimineata,sotul meu a introdus actiune de divort,avem 2 copii minori,iar in citatia primita acasa motivul e din vina ambelor parti,copiii ramin in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord andreicml andreicml buna ziua,sunt intr-o situatie disperata; cu toate acestea preferam un divort de comun acord. Pentru asta, spuneti-mi va rog: tinand cont ca eu nu am nici un ... (vezi toată discuția)