avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , ce este de facut in cazul in care vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , ce este de facut in cazul in care vreau sa ies cu ...

Buna ziua , ce este de facut in cazul in care vreau sa ies cu copilul din tara pentru o scurta vacanta iar tatal nu vrea sa-si dea acordul pentru acest lucru. Mentionez ca nu suntem casatoriti , copilul este recunoscut de el dar imi poarta mie numele de familie . Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce pasi trebuie urmati si aproximativ cu cat timp inainte de data plecarii trebuie inceputa actiunea?
Buna ziua,
Solutia este sa introduceți o cerere de chemare in judecată având ca obiect suplinire acord parental. Sau o cerere pe cale de ordonanță președințială, insa este posibil sa dureze destul de mult pana obtineti hotararea.
Trebuie sa il notificati in scris pe tata, cu scrisoare recomandata-confirmare de primire si continut declarat, cu solicitarea de a isi exprima acordul pentru calatorie si pasaport, acordandu-i posibilitatea ca declaratia/procurile sa fie transmise pana la X data.
Informarea si refuzul sau trebuie dovedite in instanta.
Pe calea unei ordonante presedintiale se poate obtine suplinirea acordului sau.
Sa va luati o marja de 2 sau 3 luni inaintea plecarii pentru deschiderea procesului
Daca astfel de situatii au fost frecvente, puteti solicita sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Contactati un avocat si discutati strategia cea mai potrivita
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va mai deranjez cu o intrebare el a avut o firma care tot acumuleaza datorii si din acest motiv toate recomandatele nu si le ridica de la posta . Acest lucru imi dauneaza? Eu am dovada si pe whatssap ca el nu vrea sa semneze acordul de iesire din tara...multumesc din suflet pentru raspuns
In cazul acesta ar putea fi notificat printr-un executor judecatoresc, acesta afisand notificarea pe usa locuintei/sediului si intocmind un proces verbal in acest sens.
Luati legatura cu un avocat si va sfatuiti cu acesta cum puteti proceda cel mai bine in vederea deschiderii procesului.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Alexandra Panta Alexandra Panta Buna seara am o problema ași vrea sa divorțat de soțul meu avem o fetita de 2 ani impreuna el are foarte mari probleme cu alcoolul e violent verbal si fizic ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. este în regula ca pentru o ordonanta presedintiala ... Alexandra 32 Alexandra 32 Bună ziua. Este în regula ca pentru o ordonanta presedintiala suplinire acord parental, pentru o călătorie în vacanta de iarna cu minorul în ... (vezi toată discuția)