avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Este în regula ca pentru o ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Este în regula ca pentru o ordonanta presedintiala ...

Bună ziua. Este în regula ca pentru o ordonanta presedintiala suplinire acord parental, pentru o călătorie în vacanta de iarna cu minorul în străinătate, termenul sa fie peste 2 luni de la data înregistrării dosarului? Precizez ca avocatul mi a zis sa nu cumpăr biletele pentru ca nu am șanse mari sa mi se dea acea ordonanta.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 09:04, 21 Octombrie 2023
Ordonanța președințiala, de obicei, se judeca repede și foarte repede, în câteva săptămâni.
As tinde sa spun ca dacă nu aveți biletele, cu atat mai mici sunt șansele sa o obțineți. Dar cu siguranță avocatul dvs cunoaște situația mai bine și mai în concret și va poate sfătui mult mai bine.
Termenele de solutionare s-au prelungit foarte mult, desi ordonantele sunt teoretic cauze care se judeca de urgenta, cu prioritate. Insa una e teoria si alta este practica curenta.

Ca avocat nu v as sfatui sa faceti vreo cerere cu doar 2 luni inainte de momentul plecarii, avand in vedere ca e necesara pe langa judecarea cererii si redactarea si legalizarea hotararii sa puteti pleca.

Daca vreti sa aveti succes, macar 4-6 luni inainte.
Interesant ce ziceți dvs și păcat ca e asa. Cred ca depinde de instanta. De ex, la noi în jud. Mureș e totuși mai bine. Am avut ordonanțe cu minori judecate și de pe o zi pe alta. Iar acolo unde instanta observa ca exista un termen pt deplasare, de obicei țin cont și judeca în timp optim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , ce este de facut in cazul in care vreau sa ies cu ... BlAndreea BlAndreea Buna ziua , ce este de facut in cazul in care vreau sa ies cu copilul din tara pentru o scurta vacanta iar tatal nu vrea sa-si dea acordul pentru acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suplinire acord parental Florina2020 Florina2020 Buna seara! Eu si tatăl copilului suntem despărțiți. (Nu am fost căsătoriți) . Tatăl minorului refuză să imi faca procura pentru a ieși cu ... (vezi toată discuția)
Cum se obține suplinirea acordului de ieșire din țară cu minorul? Sobolan de tomberoane Sobolan de tomberoane Vreau sa plec cu fica mea in vacanta de iarna si tatal se opune pe motiv ca este si programul lui de relatii personale (vezi toată discuția)