avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic decedat, fost asociat ramas din greseala ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic decedat, fost asociat ramas din greseala administrator

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum pot rezolva urmatoarea situatie:
- in anul 1992 am constituit un SRL impreuna cu un asociat
- in anul urmator, deci in 1993, din cauza neintelegerilor, am iesit din firma cesionand partile sociale catre celalalt asociat, deci el ramanand asociat unic
- in anul 2013, asociatul unic a murit si nici pana in prezent mostenitorii lui nu au facut succesiunea in ceea ce priveste firma
- insa dupa moartea lui, unul din fii acestuia a continuat activitatea inca vreo 6 ani, timp in care a acumulat datorii la ANAF din obligatiile salariale.
- zilele acestea m-am pomenit cu o decizie de raspundere solidara din partea ANAF cum ca eu figurez ca administrator al firmei si ca ma va executa silit daca nu achit suma datorata
Intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa rezolv aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
SC Global Expert Consulting SRL, Contabil

Alte discuții în legătură

Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)
Incurcat... deea_lex deea_lex In anul 2006 am infiintat un srl cu 2 asociati, eu si cel de-al doilea asociat, acesta fiind si administrator. In aceasta societate noi am fost doar niste ... (vezi toată discuția)
Litigiu asociati srl Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, sunt in urmatoarea situatie , ptr care va rog sa ma sfatuiti ce sa fac: am fost asociat majoritar ( 2 asociati) in srl de la infiintare 2005 pana ... (vezi toată discuția)