avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara Actiune in Instanta.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara Actiune in Instanta.

Buna ziua,

Am si eu niste nelamuriri legate de pensia alimentara. Sunt in anul 4 de facultate, 22 de ani, inca imi continui studiile. Parintii sunt despartiti, iar eu nu mai tin legatura cu unul din ei din motive morale. Acesta platea pensia alimentara pana cand nu a mai platit-o, ca dupa cateva luni sa aflu ca "nu mai stia daca imi continui studiile" lucru neadevarat, deoarece lumea il instiinta cu privire la lucrul acesta. Intrebarea mea este: era necesar sa duc adeverinta la vreo institutie cum ca inca imi continui studiile? Sau el trebuie sa se informeze cu privire la situatia mea?

In cazul de fata, pot actiona in instanta pentru neplata pensiei timp de jumatate de an plus cerere de daune morale?

Multumesc mult, zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:54, 8 Februarie 2022
Nu o sa obtineti daune morale ,puteti pune in executare hotararea existenta direct la executor sau solicita printr o noua hotarare in instanta plata pensiei facand dovada ca va continuati studiile,Puteti sa i trimiteti o notificare prin posta cu confirmare de primire prin care i solicitati plata atat pt.lunile restante cat si pt perioada ce urmeaza
saunputeti apels ls variantrle prwcizate anterior.. .
aveti hotarare judecatoreasca prin care e obligat sa plateasca pana la finalul studiilor sau ce scrie exact pe hotarare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara andyxtreme23 andyxtreme23 Buna ziua. Inainte de toate sa va prezint datele problemei. Am 22 ani, am primit pensie alimentara de la divort pana acum, actionand in judecata la varsta de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentară retroactiv Kornell.S Kornell.S Bună. Mă poate ajuta cineva cu niște lămuriri ? Sunt divorțat de 20 de ani și sunt stabilit în Norvegia din 2007. Am o fică de 22 de ani. A ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare si va rog sa imi raspundeti si mie... hriscu hriscu Am 23 de ani si sunt student in Iasi. Parintii mei sunt despartiti iar eu trebuie sa primesc pensie de intretinere major de la tatal meu. In vara anului 2007 ... (vezi toată discuția)