avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucruri personale la locul de munca aruncate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucruri personale la locul de munca aruncate

Unde lucrez, acum multi ani mi s-a dat voie sa tin si lucruri personale. Totul verbal, nimic in scris.
Acuma am sef nou, si tare vrea sa arate cum el face si drege. Mi-a zis sa-mi iau lucrurile. Am mai luat din ele, le duc cum pot. Asta nu i-a fost suficient de repede si a dispus sa imi fie aruncate lucrurile. Ceea ce s-a si intamplat.

Pot cere despagubiri in instanta si daca da, in ce baza?
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 21:01, 25 Februarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare un caz tipic de "care pe care", ambiții, lipsă de cooperare. Și mai vrea și să se adreseze justiției. Sigur, poate, accesul la justiție este un drept constituțional, poți face oricâte mizerii oricui. Numai că, în final, te alegi cu o gaură mare în buget.
Șeful "face și drege" că de aia șeful e el și nu forumistul; șefu" răspunde în fața șefului lui, nu a subalternului. Dar forumistul se pare că nu s-a adresat șefului șefului, i se pare mai potrivită justiția.

gi-jane2 a scris:

deci de valoare nu erau si nici f multe de nu le puteati duce in doua zile sa zicem.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2022
hotumattua, utilizator
Motivati si enuntul dvs. a greselii mele totale? Dreptul la proprietatea privata nu mai este ocrotita sau doar vorbim aici la nivel de parerologie tip FB?
Cornel Vasile: Am inteles. Si eu asa vad ca modul de indepartare a lucrurilor constituie un abuz. (Is convins ca este reglementat legal, cum se procedeaza in asemenea cazuri si sigur nu este prevazuta simpla aruncare.)
Problema este ca nu stiu la care prevederi pot face referinta pt. a incerca sanctionarea abuzului (in instanta sau ca baza pt. o cerinta de despagubire).
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2022
Radu Palu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat la pensie cu jigniri mary_z mary_z buna ziua, va rog sa-mi transmiteti ce demersuri trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Sotul meu a iesit la pensie dintr-o firma multinationala, avand mai ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu moartea mariannt mariannt Buna ziua , am o problema daca ma puteti ajuta , am fost amenintat de anumite persoane care au zis ca vor sa ma omoare , am fost la politie si am depus o ... (vezi toată discuția)
Dau in judecata brd finance zgomot zgomot poate. salut, sunt nou aici si am nevoie de niste pareri. povestea lunga - pe scurt: mi-am luat un laptop, in rate, de la ultra pro computers. contract ... (vezi toată discuția)