avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie vechime cumulata - ani de munca in Italia si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie vechime cumulata - ani de munca in Italia si Romania

Buna ziua,

O femeie de 59 ani, cu vechime in munca de 20 ani in Italia si 2 ani vechime in România, poate cumpara vechime in România pentru pensionare anticipata in Romania? Si de cati ani ar fi nevoie?

Va multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2022
eve25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 7 Februarie 2022
Nu poate cumpara vehime in munca pentru pensionarea anticipata. Contractul de asigurare socială se încheie doar în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă și numai pentru perioade anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevede noua lege 320 din 2023 ? poate incheia o persoana ... forumistul forumistul Ce prevede noua Lege 320 din 2023 ? Poate incheia o persoana fizica , rezidenta in Romania un Contract de Asigurare Sociala cu Casa de pensii pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime la pensionare Lacrimaimy Lacrimaimy Am si eu o nelamurire privind procedura de calcul a vechimii pentru dosarele de pensie. Mama mea si-a depus dosarul de pensie pana acum de 4 ori in decursul ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime? se poate cumpara vechime daca de exemplu mai ... lujerului lujerului Cumparare vechime? Se poate cumpara vechime daca de exemplu mai am 3 ani pana la o eventuala pensionare anticipata? Daca achit din mana pot iesi la pensie mai ... (vezi toată discuția)