avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am o intrebare, cui îi rămâne casa...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am o intrebare, cui îi rămâne casa...

Buna ziua ! Am o intrebare cui ramne casa ..sau mai bine zis cum se Imparte casa mostenire de la bunici daca buncici mei a avut 2 copi pe tata care a muri si inca o sora ..doresc sa mentionez ca bunici au inpartit in mode egal cand au trait ia dat matusei mele o casa pe care sia trecuto pe ea si ulterior a vanduto si casa in care am stat noi cu bunici ia dato lui tata numai ca tata nu a intabulato intre timp a murit si tata si bunci as vrea sa stiu cum si cine are parte la casa este vorba de mama eu fratele meu si matusa daca are dreptu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum i-a dat casa mătușii? Cum i-a dat casa tatălui?
Pai a zis casa asta e a Marie si casa asta iti ramane tie ioane ....treaba e ca matusa sia trecut casa pe ea si ulterior a vaduto ..in schimb tata a mers pe incredere nu a trecut casa pe el ulterior sa inbolnavit si a murit

raluk0207 a scris:

Cum i-a dat casa mătușii? Cum i-a dat casa tatălui?

Pai a zis casa asta e a Marie si casa asta iti ramane tie ioane

trebuie vazut ce acte sunt, daca sunt, intre bunici si copii.
Ceva actre a facut, nu doar a zis pt ca matusa s-a ales cu casa cu care treaba ei ce a facut.
Cautati poate exista act si intre bunici si tata.
Daca nu exista impartiti egal cu matusa, ea ia o jumatate din casa si voi impartiti jumatate din casa.
Matusa poate tine cont de ce a zis tatal sau si poate renunta la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casă nelurenault nelurenault Bună ziua , stau întro casă unde am fost crescut de bunica , după care am la răndul meu am avut grijă de ea până a nurit . Eu am înmormăntato și am ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Avem si noi dreptul la ceva, fiind urmasi dupa tata? Madalinaroxanavidra88@gmail.com Madalinaroxanavidra88@gmail.com Buna seara,bunica mea(mama tatalui)este unica mostenitoare a unei garsoniere,ea avea doi copii!tatal meu a decedat in urma cu 4 ani,sora lui tata are doi ... (vezi toată discuția)