avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune!Buna ziua! Va rog frumos,îmi poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune!Buna ziua! Va rog frumos,îmi poate confirma cineva daca s a ...

Buna ziua!
Va rog frumos,îmi poate confirma cineva daca s a schimbat legea uzucapiunii,referitor la durata,adică de la 30 ani (cea generala),s a redus la 10 ani?Știu că era parțială 10 ani,și totala 30 ani.
Cea generala de 30 ani,s a modificat la 10 ani?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 13:05, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Uzucapiunea de 30 de ani se aplica imobilelor in a carei posesie s-a intrat inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, adica inainte de luna octombrie 2011.
Noul cod civil prevede un termen de 10 ani pentru dobandirea dreptului de proprietate pentru imobilele in a carei posesie s-a intrat dupa anul 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani in noul cod civil uttzza uttzza In noul cod civil mai exista institutia uzucapiunii de 30 de ani? Nu am gasit nici o dispozitie in acest sens. Si nici prescriptia achizitiva de 30 de ani. (vezi toată discuția)
Uzucapiune Ana Maria Coman Ana Maria Coman In momentul de fata, formularea unei cereri privind dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune, se intemeiaza pe dispozitiile vechiului cod civil? In ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)