ctynn a scris:
chiar sunteti convinsi ca nu exista sanctiune !? :D
DA!!!!!! :tease:
ctynn a scris:
poate ca si angajatorii care au mai putin de 21 salariati ar trebui sa aiba din proprie initiativa ccm la nivel de unitate :)
pot sa aiba, insa nu trebuie. Niciun dubiu aici: nu trebuie sa aiba!
ctynn a scris:
un indiciu: cand vorbim de nulitatea absoluta a deciziei unilaterale a angajatorului ?
sa mor eu daca pricep acest indiciu.
@ctynn: ce fel de decizie unilaterala, ca sunt vreo cateva zeci de tipuri de decizii, fiecare cu nulitatile ei (si astea cateva zeci).
sa exemplific: decizie unilaterala de marire a salariului, decizie unilaterala de intrare in somaj tehnic, decizie de concediere - disciplinara fiind doar un fel din 10, decizie de reorganizare a activitatii etc.
dar cred ca de fapt te-ai indepartata de topic fiindca nu-ti place incotro se duce discutia :))
p.s 74 codul muncii nu ne spune care ccm trebuie respectat. poate bine mersi sa fie ccmun sau ccm la nivel de ramura (am mai discutat mai sus despre permisiunea expresa a legii sa aplici ccm superior)
@rusu gheorghe:
raspunsuri:
1) o fi zicand legea ca e obligatorie, dar, cum ziceam mai sus: pentru cine? si sub ce sanctiune (ce mi se intampla daca, obligatorie fiind, eu totusi nu negociez? cine ma poate decapita pentru asta?
2) si 3) indicarea contractului colectiv aplicabil di art 17 codul muncii nu se refera la contractul la nivel de unitate. Poate fi orice alt contract colectiv
@ R.: m-ati last singur aici, la duel :)) Ajutor, m-au incoltit si ma vor invinge! :)
sanctiunea exista strict in cazul unui proces ... de asta trebuie sa va feriti...asta e si motivul pentru care am spus ca recomad tuturor angajatorilor sa aiba ccm unitate !!!
oare de ce ROI RI au TOTI angajatorii ???
parca acestea sunt anexele CCM unitate , nu !?
~ final discuție ~