avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM negociere vs incheiere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM negociere vs incheiere

Este angajatorul obligat sa incheie contractul de munca la nivel de unitate sau doar sa negocieze? Ce practica aveti?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:22, 24 Ianuarie 2010
pneagu a scris:

Nu opiniile mele sun de ras ci mintea celor care au facut legea aceasta si multe altele la fel de ambigue sau cu "n"
variante de interpretare.


Nu as fi indraznit sa iau in ras opinia dvs., si va multumesc ca mi-ati atras atentia supra celor cateva nuante de exprimare.

Insa sunt perfect de acord sa radem impreuna :rofl:de ganditorul unei legi fara sanctiune, "lex inutilis" (daca nu inveti in primul an de facultate de drept, inveti macar din practica dupa doua trei proiecte, daca te duce cat de cat mintea, ca norma juridica fara sanctiune nu este norma juridica).
Nu as fi indraznit sa iau in ras opinia dvs., si va multumesc ca mi-ati atras atentia supra celor cateva nuante de exprimare.


Multumesc ca ma-ti inteles. Desi am numai studiil medii, am incercat sa inteleg scopul acestei legi si am constatat ca de fapt ii lipseste exact ce este mai important si anume, modul in care trebuie sa actioneze la un moment dat (ea ca lege) in vederea realizari scopului pentru care a fost facuta, respectiv punerea in practica a art. 3 alin.1. Asa cum este acum legea, numai buna credinta si intelegere a importantei pe care o are un CCM in unitate (reglementarea relatiilor de munca dar si buna functionare a unitatii) poate obliga cele doua parti sa procedeze la negocierea si incheierea unui CCM pe unitate.
as fi crezut ca aveti studii juridice, @pneagu! =D>=D> (dupa argumentatie si dupa pasiunea cu care pledati, din motive corecte - utilitatea, si nu frica de o lege sau de o amenda - pentru ccm)

ceea ce studentii la drept invata in primul an (la teoria generala a dreptului), un inspector/consultant resurse umane invata in prima zi de lucru cu un regulament intern sau cu o procedura interna (ca o norma interna fara sanctiune ne face de rasul colegilor, ne decredibilizeaza proesional si ne ingreuneaza viata in mod stupid), iar un legiuitor roman nu invata niciodata... :)

cu stima, S.
chiar sunteti convinsi ca nu exista sanctiune !? :D
poate ca si angajatorii care au mai putin de 21 salariati ar trebui sa aiba din proprie initiativa ccm la nivel de unitate :)
un indiciu: cand vorbim de nulitatea absoluta a deciziei unilaterale a angajatorului ?
cand vorbim de nulitatea absoluta a deciziei unilaterale a angajatorului ?

Atunci cand in cuprinsul deciziei nu se regasesc motivele legale ori descrierea faptelor care au condus la luarea deciziei sau nu indeplineste in tot cerintele legale de a fi pusa in practica (ex. nu este specificata institutia unde se poate contesta decizia). In cazul unei decizii interne, aceasta incalca vadit drepturile unor persoane sau contravine isasi legilor in vigoare, regulamentelor sau statulelor proprii.
Este o opine personala care sunt sigur poate fi completata de specialisti in materie de drept.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate liana istrate liana istrate Buna ziua ! In cazul in care o societate are peste 24 de angajati este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate? Poate avea ... (vezi toată discuția)