avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua.
Daca nu deranjez, am o intrebare: 1 imobil, 2 coproprietari. Imobilul este inchiriat unei persoane care nu a achitat in ultimul an chiria. Proprietarii sunt in indiviziune. Unul din ei, l-a dat in judecata pe chirias, a castigat la fond, in apel, iar acum paratul (chirias) a formulat recurs. Pana in prezent, instanta s-a pronuntat ca, chiriasul trebuie sa evacueze din cota de 1/2. Poate interveni in recurs celalalt proprietar cu o cerere de interventie in interesul coproprietarului? Sau trebuie sa se judece separat, fond, apel, recurs, pt. ca istanta sa dispuna evacuarea chiriasului rau platnic si din cota de 1/2 a acestuia?

Va multumesc pentru indrumari.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:14, 15 Ianuarie 2010
Cererea de interventie in interes propriu se poate face numai in fata primei instante, inainte de inchiderea dezbaterilor. Ea poate fi facuta si in instanta de apel, insa numai cu invoirea partilor (art. 50 alin (2) si (3) C.proc.civ.
Daca atata a cerut atata a obtinut.
In rest este asa cum s-a aratat mai sus.
Multumesc av. denisas si av. lascoschi. Este vora de o cerere de interventie in interes alaturat reclamantului, nu in interes propriu. Ma gandeam ca se poate aplica art. 51 Cod procedura civ.
Va multumesc.
Din punctul meu de veredere este vorba de o cerere de interventie in interes propriu. Asa cum ati precizat, atat instanta de fond, cat si instanta de apel s-au pronuntat in sensul evacuarii cotei de 1/2 din imobil, restul de 1/2 va apartine dvs. asa ca este vorba de un interes propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Rejudecare la tribunal dmd75 dmd75 Am introdus o cerere de chemare in judecata la Judecatorie pentru recuperare prejudiciu creat de nerespectarea dreptului de proprietate a unui imobil. S-a ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu sentinta apel BogdanCatalin BogdanCatalin Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe ... (vezi toată discuția)